bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Přehled Čechů a Slováků: Plekanec byl proti Oilers u tří inkasovaných gólů

28. října 2014, 5:27

Martin Zíta

Pouze dva zástupci české a slovenské hokejové školy zasáhli do nočních bitev NHL. Přesněji řečeno do jedné, Tomáš Plekanec a Martin Marinčin se totiž postavili v duelu Montrealu s Edmontonem proti sobě. Lépe z toho nakonec vyšel slovenský zadák ve službách Oilers.

Útok proti obraně – Plekanec svedl souboj s Marinčinem

Pouhé dva zápasy se odehrály v noci z pondělí na úterý a českých nebo slovenských hokejistů se tak pochopitelně mnoho nepředstavilo. Do zápasových bojů naskočili pouze dva – Tomáš Plekanec na straně Montrealu a Martin Marinčin v dresu Oilers.

Ti svedli vzájemný souboj na edmontonském ledě a radovat se po něm mohl slovenský zadák. Marinčin odehrál celkem 17 minut a 45 vteřin, během kterých jednou vystřelil na bránu, zablokoval jeden soupeřův pokus a také rozdal jeden hit. Dvaadvacetiletý rodák byl na ledové ploše také při brance Jakupova, připsal si tak jeden plusový bod. Aby „jedniček“ ale nebylo příliš, inkasoval také dvě trestné minuty.

Český útočník Tomáš Plekanec nebude na zápas proti Edmontonu vzpomínat v nejlepším. Tím hlavním důvodem bezpochyby bude, že Canadiens zkrátka prohráli a skončila tak jejich vítězná série. Plekanec byl ovšem během 17 minut a 24 vteřin, které strávil na ledě, také u všech tří inkasovaných branek.

Holt ne každý zápas je posvícení a kladenský odchovanec si proti Edmontonu vybral svou smolnou chvilku. A i přestože se mu v duelu se západokanadským soupeřem nedařilo, drží si i nadále skvělou bilanci bodu na zápas, momentálně je na devíti kanadských bodech ve stejném počtu zápasů.

Přehled českých a slovenských hráčů, kteří zasáhli do hry

Edmonton Oilers – Montreal Canadiens 3:0

Martin Marinčin (EDM) – 0+0, 1 střela, 1, 17:45
Tomáš Plekanec (MTL) – 0+0, 2 střely, -3, 17:24


Vysvětlivky

Hráči v poli: Jméno hráče (zkratka týmu) – góly + asistence, střely na branku, +/- body, čas strávený na ledě.

Brankáři: Jméno hráče (zkratka týmu) – počet zákroků, procentuální úspěšnost zákroků, čas strávený na ledě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.