bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Předveď se! Kadri bude rok bojovat o movitější smlouvu

6. července 2015, 17:00

Michal Sobotka

Tak se ukaž. Takový signál vyslalo Toronto směrem k útočníkovi Nazemu Kadrimu. Čtyřiadvacetiletý forvard s libanonskými kořeny se chtěl vyhnout arbitráži a souhlasil se smlouvou o jeden milión dolarů vyšší.

„Chci v Torontu podepsat dlouhodobou smlouvu,“ vyhlašoval dříve kanadský útočník Nazem Kadri. Místo toho však souhlasil s jednoroční smlouvou. V NHL se takovým kontraktům říká bridge (přechodný). Vydělá si o jeden milión dolarů více než v předchozí sezoně, celkem tedy 4,1 miliónů USD.

Rodák z kanadského Londonu byl v roce 2009 draftován jako celková sedmička. Maple Leafs si od jeho zisku hodně slibovali a Kadri rozhodně v prvních sezonách nezklamal. V roce 2013 nastoupil ke 48 zápasům a získal v nich 44 bodů. Kanadský klub se tu sezonu dostal poprvé od výluky 2004/05 do play-off, kde vypadl v sedmém zápase prvního kola po málo vídaném obratu Bostonu z 1:4.

Bude pod drobnohledem

Stejně jako největší hvězdy týmu Phil Kessel a Dion Phaneuf byl však Kadri v poslední sezoně více kritizován, než chválen. Ve své druhé plnohodnotné sezoně nasbíral v 73 zápasech jen 39 bodů. Možná proto se Brendan Shanahan, prezident klubu, jenž momentálně zodpovídá za skladbu týmu, rozhodl nenabídnout Kadrimu dlouholetý kontrakt.

Příští rok tedy bude o tom, aby se Kadri předvedl. Čtyři milióny ročně nejsou zanedbatelnou částkou a od útočníka s asijským původem se bude očekávat, že bude jedním z klíčových hráčů klubu. Umocňuje to také odchod kanonýra Phila Kessela.

Od Maple Leafs se sice nebude v příští sezoně očekávat zázrak, ale na Kadriho padne oko nejednoho fanouška. Koneckonců čtyřiadvacetiletý forvard bude bojovat o vlastní budoucnost. Za rok bude stále volným hráčem s omezením, a pokud se mu sezona vydaří, bude si v Torontu moci říct o slušný kontrakt.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.