bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Predators si pojistili hvězdu, na dalších osm let se jim upsal Roman Josi

29. října 2019, 15:43

Jiří Sameš

Nashville Predators v úterý 29. října informovali hokejovou veřejnost o tom, že se dohodli na prodloužení smlouvy s obráncem Romanem Josim. Přesně v 17:30 SEČ se o oficiální oznámení postaral na speciálně svolané tiskové konferenci generální manažer klubu David Poile.

Konkrétně se tedy jedná o osmiletý kontrakt na celkem 72.472 milionů dolarů, v platnost přitom vejde od sezony 2020-2021.

Obsahuje plnou klauzuli o nevyměnitelnosti a na první čtyři roky také výkonnostní bonusy o celkové hodnotě 33.75 milionů dolarů.

Podpis uvedené smlouvy bude mít za následek, že se Roman Josi stane od příštího období třetím nejlépe placeným zadákem National Hockey League. Špičku okupují obránci Erik Karlsson, Drew Doughty.

„Roman Josi je jedním z nejlepších obránců v NHL a zároveň je jako kapitán lídrem našeho týmu," řekl Poile na tiskové konferenci.

„Právě vstupuje do nejlepší části své kariéry. Těšíme se, že bude zde ve Smashvillu i nadále předvádět své elitní dovednosti a povede tým ve snaze dosáhnout konečného cíle, tedy vyhrát Stanley Cup," pokračoval.

„Uzavřeli jsme s největší pravděpodobností nejdůležitější dohodu v klubové historii," nezapomněl doplnit.

Josi se mohl stát po sezoně 2019-2020 (přesně 1. července) neomezeně volným hráčem. Aktuálně mu totiž běží poslední rok ze sedmileté smlouvy na celkem 28 milionů dolarů, podepsané 10. června 2013 s Predators.

„Po zbytek svojí kariéry chci hrát pouze za Nashville," zmínil Josi po podpisu.

„Máme nejlepší fanoušky v lize, město je potom doslova mým domovem. Všechno tady opravdu miluji," poznamenal ještě.

Letos Josi odehrál zatím 11 zápasů, přičemž v nich vstřelil pět gólů a zapsal celkem 13 kanadských bodů. Průměrně na ledě strávil 24 minut a 32 vteřin.

V pondělí jej jinak liga vyhlásila druhou hvězdou uplynulého týdne.

Josi, devětadvacetiletý Švýcar, byl do NHL draftován Nashvillem v roce 2008 ve druhém kole, jako celkově 38. muž v pořadí.

Momentálně v nejlepší hokejové lize kroutí svou devátou sezonu, od období 2017-2018 plní funkci kapitána Predators.

K dnešnímu dni sehrál 574 zápasů, přitom vstřelil 98 gólů a připsal si celkem 361 kanadských bodů.

V play-off potom přidal ještě 71 zápasů, kdy vsítil 10 gólů a zaznamenal celkem 32 kanadských bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.