bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Predators ladí formu na finále. Trenér hráče chválil, Fisher už trénoval

27. května 2017, 11:15

Martin Schwarz

Než aby seděli a čekali, kdo jim bude určen jako soupeř pro finálové boje, zamířili hokejisté Nashvillu ve čtvrtek zpátky mezi mantinely. Zatím tedy jen v rámci tréninku, prvního od vítězství v Západní konferenci. Asi nepřekvapí, že před startem vrcholu sezóny panuje u Predátorů dobrá nálada a odhodlání sáhnout si na kýženou trofej.

Teď už samozřejmě tuší, který výběr se jim postaví do cesty za vůbec prvním Stanleyovým pohárem v historii klubu. Nervy drásající sedmý zápas finále Východní konference zvládl lépe Pittsburgh, ten tak úspěšně plní roli obhájce loňského primátu. Jak ovšem vidno, hráči ani realizační tým Nashvillu si nedělal těžkou hlavu z toho, koho celek se šelmou na hrudi vyzve. Naopak, hlavní kouč Peter Laviolette s úsměvem na tváři sledoval, kterak jeho svěřenci ladí detaily na klíčové duely.

Musíte si to užít

„Dnes jsem měl z našeho pobytu na ledě velmi dobrý pocit,“ sdělil Laviolette záhy po tréninku novinářům z nhl.com. „Kluci jsou a budou připraveni. Tohle je nejlepší možná fáze ročníku, žádný hokejista si nepřeje nic jiného, než aby ještě mohl hrát na konci května a v červnu.“ Mimochodem, lodivod Predators nastoupí již ke třetímu finále. Nejprve v roce 2006 dovedl za slávou Carolinu, o čtyři roky později okusil roli poraženého, když s Philadelphií gratuloval Chicagu. Na kterou stranu převáží Laviolettova bilance?

Halu během tréninku navštívil neobvykle vysoký počet fanoušků a rušněji bylo i v místech určeném pro žurnalisty. Taktéž zvědavců s diktafony a kamerami dorazilo více než jindy. „Cítíme, že je o náš mančaft po každém odehraném kole stále větší zájem. Město začíná bláznit hokejem, a to je pochopitelně úžasný pocit,“ neskrýval radost kapitán Mike Fisher.

Fisher v posledních dvou utkáních proti Anaheimu chyběl kvůli blíže nespecifikovanému zranění. Teď se však bruslil společně s ostatními, navíc dobře naladěn. Nic nasvědčovalo, že by měl vynechat úvodní finálový zápas. On sám nejlépe ví, co to znamená dojít v play-off takhle daleko. Před deseti lety mu stříbrný grál těsně unikl, když Stanley Cup místo Senators, za které nastupoval, ukořistili Ducks.

„Někteří hráči si finále nikdy nezahrají,“ ví muž s céčkem na dresu. „Dojít až sem stojí spoustu sil a stejně netušíte, jak to dopadne. Proto člověk musí využit svou šanci a zároveň si všechno kolem užívat, je to něco mimořádného.“ Mike Fisher je první a poslední hráč ze současné soupisky Predators, jenž někdy okusil finále Stanleyova poháru. Ostatní čeká velkolepá premiéra.

Atmosféra snů

„Je magické, co se tu poslední dobou děje,“ komentoval atmosféru ve městě country muziky obránce Ryan Ellis. „Jdete venku a najednou spatříte nálepky s naším logem, trička Predators, nebo dresy se jmenovkou Filipa Forsberga a další věci.“

A co teprve udatný obránce a oblíbenec publika P. K. Subban. Pro něj by případné pozvednutí poháru nad hlavu znamenalo sladké dovršení rozepsané pohádky. Sedm let strávil v dresu Canadiens a marně vyhlížel týmový úspěch. Teprve před aktuálním ročníkem přestoupil do Nashvillu a hned má příležitost dokázat něco, o čem spousta jiných pouze sní.

„Když vidíte, jak velkou podporu od fanoušků dostáváme, je to neskutečné,“ zářil Subban. „Odehrál jsem mnoho zápasů se skvělou atmosférou, a to nejen v NHL. Ale co se děje tady, to je jeden z mých největších zážitků.“

Predators začnou finále proti Pittsburghu v úterý nad ránem středoevropského času. Vzdorovat budou houževnatému a zkušenostmi obohacenému soupeři. Znemožní Tučňákům obhajobu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.