bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pramen motivace pro Medvědy? Nechtějí znovu zažít rok 2013

12. června 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Byli na pokraji vyřazení, přijeli do modrého pekla a v nehostinném prostředí měli čelit důraznému, tuze nepříjemnému soupeři. Sen o Stanley Cupu mohl v neděli pro bostonské Bruins skončit. Slovo v kabině si vzal Patrice Bergeron a jeho motivační proslov se stal jedním z důvodů, proč St. Louis Blues padli a finálová série se natáhla o další zápas. Zápas o všechno.

Boston uvidí sedmé finále Stanley Cupu poprvé v dějinách.

TD Garden v minulosti nicméně hostila jiné dramatické bitvy a z jedné z nich berou Medvědi silnou motivaci, proč tentokrát za každou cenu uspět. Už znovu nechtějí zažít trýznivý pocit, který šesticí v čele s finským gólmanem Tuukkou Raskem cloumal před šesti lety.

Rask, Brad Marchand, Patrice Bergeron, Torey Krug, Zdeno Chára i David Krejčí tehdy museli přihlížet, jak na ledě jejich domácí arény křepčí se Stanley Cupem protivník.

"Ten pocit s vámi zůstane navždy. Byl jsem už na straně vítězů i poražených, takže dobře vím, jak na h*vno je ve finále Stanley Cupu prohrát," říká Marchand.

Vzpomínáte? Rok 2013, hrála se šestá partie a do konce třetí třetiny zbývalo 89 sekund. Tak blízko byli Bruins od vyrovnání série a vynucení sedmého mače. Jenže pak to přišlo...  během 17 sekund se trefili Bryan Bickell s Davidem Bollandem a postarali se o erupci nadšení na střídačce chicagských Blackhawks.

Chára a spol. na té druhé zažili stejně bolestné okamžiky, jaké o dva roky dříve (kromě Kruga) přichystali Canucks, když hladce zvládli ve Vancouveru sedmý zápas a připravili bratry Sediny o stříbrný pohár.

Bruins se tak hořkému konci finále Stanley Cupu chtějí za každou cenu vyhnout. Uznávaný hecíř Bergeron velí: "Dva a půl měsíce hrajete na hranici svých možností, dáváte do hokeje úplně všechno, co ve vás je, abyste se dostali tak daleko. Teď už nám nezbývá než jít naposledy do boje a vydat ze sebe maximum."

Bergeron i ostatní z bostonských lídrů si díky odehraným rokům v NHL dobře uvědomují výjimečnost okamžiku.

Vědí, že hrát rozhodující sérii o hokejový grál je úžasná výsada. "Když se podívám po NHL, vidím dost kluků, kteří toho mají spoustu odehráno a nikdy tuhle šanci neměli. Člověku dojde, jak málo příležitostí dobýt Stanley Cup se mu za kariéru naskytne," povídá Marchand.

"Když pak finále prohrajete, hned vám naskočí, jak blízko jste se dostali. Jak málo vám chybělo...," dodává jeden z ofenzivních tahounů Bruins.

Věří, že černý trikot, který si ve středu večer oblékne, nebude příhodným smutečním šatem. Udělá vše, aby tentokrát Boston viděl, jak se slavnou trofej jásá on a jeho kumpáni. A třeba si pochová i Conn Smythe Trophy, byť jasným favoritem je Rask.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.