bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Prahnu po play off, říká McDavid. Jak hodnotí příchod Hollanda s Tippettem?

5. června 2019, 18:15

Šimon Rogner

Nemá to jednoduché. Connor McDavid už zřejmě definitivně přebral pozici nejlepšího hokejisty na světě, na týmový úspěch však kapitán Edmontonu stále čeká. Letos to opět nevyšlo – Oilers podruhé v řadě nepostoupili ani do play off. V klubu se ale od konce sezóny udály trenérské i manažerské změny, které mají dodat organizaci nový impuls. Co na ně v úterý řekl sám McDavid?

„Každý v lize chce hrát v play off, u mě tomu není jinak,“ řekl McDavid během úterní charitativní akce v Torontu v rozhovoru pro kanadskou televizní stanici Sportsnet. „Prahnu po tom si zahrát v play off. Prahnu po tom přivést do Edmontonu nějaký úspěch. Myslím si, že fanoušci si to zaslouží, město si to zaslouží. Zažíváme dlouhé období bez dobrého hokeje. Musíme tvrdě makat a dychtit po návratu do play off.“

Oilers postoupili za McDavidovy éry do vyřazovacích bojů pouze jednou – v sezóně 2016/17 vypadli v sedmém utkání druhého kola s Anaheimem –, od té doby se pohybují opět na dně Západní konference. V uplynulém ročníku jim na osmé Colorado chybělo 11 bodů.

Management Edmontonu na druhý předčasný konec sezóny zareagoval velkými rošádami. Z Detroitu přišel velezkušený generální manažer Ken Holland, který nedávno najal na střídačku na pozici hlavního trenéra Dava Tippetta. Ve funkcích nahradili Keitha Gretzkyho (respektive už v lednu vyhozeného Petera Chiarelliho) a Kena Hitchcocka (respektive na podzim propuštěného Todda McLellana).

„Oba jsou velmi zkušení, těším se. Po roce, kdy jsme měli jenom nestabilitu, trenérské i manažerské změny, hledáme stabilitu. Byl to divoký rok, ale těším se na to, že to teď bude stabilní,“ prohlásil kapitán Olejářů pro TSN.

McDavid zaznamenal v 78 utkáních uplynulého ročníku 116 bodů a skončil na druhém místě ligové produktivity za Nikitou Kučerovem (128). Týmový úspěch sice nevyšel, dvaadvacetiletý centr však může na konci měsíce ve Vegas „zasoutěžit“ alespoň o Hartovu trofej pro nejužitečnějšího hráče a Ocenění Teda Lindsayho udělované nejlepšímu hráči podle samotných hokejistů. V obou případech je mezi třemi finalisty.

Konec sezóny – včetně možného startu na Mistrovství světa v Bratislavě a Košicích –, mu však zkazilo zranění levého kolena. To utrpěl v posledním utkání základní části proti Calgary, podle klubu by ovšem měl být plně připraven na začátek záříjového tréninkového kempu. „Nebudu o tom příliš mluvit, ještě na to bude dost času,“ nechtěl McDavid zabíhat do přílišných detailů.

Přijdou v příští sezóně s rošádami v managementu i úspěch na ledě?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.