bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Poučený MacLellan posouvá Capitals k cíli. Odstranil palčivou bolest v páteři washingtonské ofenzívy

26. června 2016, 19:00

Tomáš Zatloukal

Co chybělo Washingtonu k tomu, aby se probil ve Stanley Cupu dál než do druhého kola? GM Bryan MacLellan měl jasnou odpověď, Caps postrádali takzvané skórování od hráčů druhého sledu, tedy od třetí a čtvrté formace Jedním z klíčových nedostatků byla absence kvalitního centra ve třetí formaci, což si v hlavním městě USA dobře uvědomovali již během základní části a na poslední chvíli se vše snažili zachránit podpisem Mikea Richardse.

Jenže Richards se podobně jako Marcus Johansson či Jay Beagle, kteří během sezóny 2015-16 rovněž vedli třetí brázdu, neukázal jako optimální řešení. Směrem dozadu to od nikoho z nich, především pak od Beaglea, nebylo vůbec špatné, jenže chyběly nějaké ty body. Především pak v play-off, kde se ukázalo, že i Ovečkinův "nezastavitelný" tým má své slabiny a není suverénním vládcem NHL.

MacLellan zareagoval věren svým slovům o tom, že Washington má šanci na zisk stříbrného poháru letos a příští rok, posléze pak prý bude muset vše přehodnotit a případně se odhodlat k výrazným řezům slibným, byť stále nedokonalým kádrem. Aktivní generální manažer čerstvě obětoval vklady do budoucna za okamžité zlepšení: do Montrealu poslal dvě druhé volby v draftu (v letech 2017 a 2018)  za Larse Ellera.  

Sedmadvacetiletému Dánovi za dva roky končí současná smlouva se stropovou zátěží ve výši 3,5 milionu dolarů, není tedy vyloženě levným úlovkem, byť jak sám MacLellan podotýká, přináší tolik potřebnou jistotu, že Caps budou mít konečně kvalitního lídra třetí formace. Blonďatý rychlonožka do Washingtonu míří po sezóně, ve které nakupil 26 bodů, jeho potenciál je ovšem vyšší. "Sám je sobě největším kritikem," říká Marc Bergevin, GM Canadiens.

Eller se umí svázat tlakem, jenž na sebe vyvíjí, a na dlouhé úseky zápasů se herně odmlčet. Bergevin ovšem očekává, že by se mu mohl přesun do ambiciózního klubu, kde je odpovědnost za produktivitu na jiných, prospět. Pokud bude mít pravdu, třeba se MacLellan od čerstvé akvizice dočká vyrovnaných výkonů a možná i brilantních vystoupení, ve stylu čtyřgólové parády proti Winnipegu Jets (4. ledna 2012).

Samozřejmostí jsou v podání rodáka z Rødovre zodpovědné výkony směrem dozadu, letos odbránil 105 minut v oslabení. Daří se mu také na buly, kde si drží úspěšnost 50,6 procent. Bude zajímavé sledovat, zda se stane jedinou větší posilou Caps, neboť Washington bude zápolit s platovým stropem, nebo se povede MacLellanovi odstranit i další palčivé bolístky Trotzovy družiny.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.