bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Potvrzeno. Rowe zůstane koučem Floridy do konce sezony. Co bude pak? Uvidí se

10. února 2017, 17:00

David Jahoda

Mnozí fanoušci floridských Panthers ho vidí jako viníka sešupu týmu, který vloni vyhrál Atlantickou divizi a stanovil několik klubových rekordů. Generální manažer Tom Rowe na konci listopadu převzal po vyhozeném Gerardu Gallantovi i post hlavního trenéra. I když se výkony mužstva pod ním nikterak nezlepšily, potvrdil, že zůstane na lavičce Panterů do konce sezony. Minimálně... O pozici hlavního kouče totiž hodlají v Sunrise začít pořádně hovořit až po uplynutí současného ročníku.

Šedesátiletý muž informaci o tom, že zůstane trenérem Panthers do konce sezony řekl ve čtvrtek pro Miami Herald. Totéž pro stejné médium sdělil už před pár týdny i jeden z majitelů floridského klubu Douglas Cifu. S tím, že se uvidí, jak se věci po konci sezony vyvrbí. Jistě tedy existuje šance, že působení Toma Rowea v roli hlavního kouče neskončí po uplynutí aktuálního ročníku. Z toho zřejmě většině fanoušků Panterů stoupají vlasy na hlavě, soudě alespoň podle toho, jaký postoj vůči někdejšímu trenérovi Lokomotivu Jaroslavl od jeho nástupu do funkce mají.

Pro Miami Herald Rowe rovněž řekl, že to, kdo bude u kormidla mužstva v následující sezoně, se rozlouskne na základně skupinového rozhodnutí. Zároveň nepopírá jednu věc: „Lhal bych, kdybych řekl, že si trénování neužívám,“ pravil Tom Rowe, pod jehož vedením Jágr a spol. z 31 utkání vyhráli dvanáctkrát, devětkrát padli po prodloužení či nájezdech, v deseti případech pak nebrali ani bod.

Julien? Podle Rowea ho Panthers nekontaktovali

Jednou z možností, která by se možná příznivcům Floridy zamlouvala, by bylo angažování zkušeného kouče Claudea Juliena, který před pár dny po deseti letech skončil jako trenér Bostonu. Jen krátce po té se v zámoří začalo spekulovat o tom, že si Panthers vyžádali od Bruins povolení s Julienem jednat (protože je stále pod smlouvou), to ale Rowe odmítl.  

Rowe řekl, že sám Julienovi po vyhazovu z Bostonu psal, nikoliv však ohledně případného angažmá na Floridě. „Pravděpodobně jsem byl jedním z prvních, kdo mu psal,“ prozradil Rowe. „Napsal jsem mu: Mrzí mě to. Nerad slyším takové zprávy. Trenér jako ty ale jistě rychle najde nějaké nové místo,“ doplnil pro NHL.com. „Pokud bude chtít, příští rok bude v NHL trénovat. Je to výborný kouč. Jsme přátelé, moc dobře ho znám, je to skvělý chlapík.“

Pokud by se v létě Rowe podílel na tom, že by Juliena dovedl na Floridu, možná by si tím některé fanoušky alespoň částečně udobřil. Těžko však předpokládat, co se bude dít, sám se totiž postu trenéra, jak se zdá, moc vzdát nechce. Záležet tedy zřejmě bude hlavně na tom, jak nakonec probíhající ročníku pro Pantery dopadne. Pokud by se nedostali do play off, je možné, že na Roweovy názory se ohled příliš brát nebude. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.