bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Potvrzeno! Matheson míří do Pittsburghu, Hörnqvist na Floridu

25. září 2020, 9:00

Jakub Hromada

Po párdenním čekání se vše potvrdilo. Panthers přeci jen našli s Penguins společnou řeč a oba týmy se domluvily na výměně. Z Floridy si balí kufry Mike Matheson a Colton Sceviour, naopak z města, jenž v posledních letech vždy aspirovalo na celkový triumf, odchází Patric Hörnqvist.

Výměně předcházely jisté komplikace na straně Tučňáků. Ti se totiž údajně nemohli švédskému útočníkovi dovolat, což byl výrazný zádrhel ve vyjednávání. Ve své smlouvě měl totiž nespecifikovanou klauzuli o nevyměnitelnosti a dle spekulací na ní figuroval právě tým z Floridy.

Mnozí se domnívali, že se vedení Penguins pokusí odlehčit svou finanční situaci pod platovým stropem, aby mohl tým na trhu volných hráčů přivést do svých řad Chrise Taneva z Vancouveru. Touto výměnou ovšem naopak přidávají 750 tisíc na svá bedra.

Patric Hörnqvist opouští organizaci z Pensylvánie po šesti letech. S Pittsburghem získal dva Stanley Cupy a v každé sezóně patřil mezi spolehlivé zapisovatele do statistických tabulek. Po Nashvillu a Pittsburghu si tak vyzkouší třetí působiště v NHL.

Mike Matheson naopak mění tým vůbec poprvé ve své dosavadní kariéře. V roce 2012 ho Panthers draftovali a od té doby za ně odehrál čtyři celé sezóny a jednu za farmářský Portland.

To jednatřicetiletý Colton Sceviour stejně jako Hörnqvist podruhé mění organizaci a po Dallasu a Floridě opět zůstane ve Spojených státech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.