bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Potká se buffalský Jágr v kabině s bratrem? Šavle podepsaly dalšího Olofssona

22. května 2020, 10:30

Tomáš Zatloukal

Aby se v kabině Buffala sešli sourozenci? Historie pár takových případů pamatuje. Není to tak dávno, co Sabres sázeli na Cala a hlavně Ryana O'Reillyho. Trošku vousatější už jsou časy, kdy za Sabres váleli Bob a Jean-Francois Sauvovi. Jeden v bráně, druhý v útoku. Brzy možná nastane éra Jespera a Victora Olofssonových.

Victora Olofssona netřeba představovat.

Na zádech nosí jágrovskou osmašedesátku, přezdívají mu "Goalofsson" a v NHL se uvedl kuriózním, leč úctyhodným rekordem. Svých  prvních sedm branek dal v přesilové hře a přepsal tím dějiny zámořské soutěže.

Má perfektní ránu z voleje, právě proto je ideálním kanónem do početních výhod. Ve své nováčkovské sezoně dal rovných 20 branek, nastřádal také 22 asistencí. To s ním se dlouho přetahoval Dominik Kubalík o čelo ve střelecké tabulce zelenáčů.

 Stejně jako plzeňskému rodákovi je i Olofssonovi čtyřiadvacet a má zkušenosti z mezinárodního hokeje.

Jesper je o čtyři roky starší a kromě jedné sezony v Dánsku zatím hrával pouze doma. V reprezentaci nebyl od chvíle, kdy párkrát nastoupil za národní tým v kategorii do 19 let.

Ne, Jesper není zrovna teenager a také nálepka "největší talent na planetě" by byla jaksi neptřičná, nicméně ve švédské lize si vybudoval pověst schopného zakončovatele a za poslední dva roky dal 34 branek.

Teď dostává šanci vyzkoušet si zámořské dobrodružství. Sabres se s ním dohodli na roční smlouvě platné pro AHL. Sezonu 2020/2021 by tak měl Olofsson odehrát na buffalské farmě za Rochester Americans.

 Třeba ale zaujme a za čas se sejde v jedné kabině s Victorem. Pro mnohé fanoušky Šavlí by to jistě byla zajímavá atrakce, byť ti skalní by lpěli především na tom, aby byl Jesper pro mužstvo opravdovým přínosem.

Budou mít Sauvovi a O'Reillyové nástupce?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.