bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Poslední rok kontraktu, Holtby by s Capitals rád prodloužil

31. srpna 2019, 12:35

Matěj Hodoval

Jakmile se uklidnila situace kolem letošního trhu s volnými hráči, začíná se spekulovat, kdo v této pozici bude příští rok. Těžké chvíle čekají Washington, který má ve svých řadách tři jména, o nichž se po nadcházející sezoně bude hovořit jako o nechráněných volných hráčích.

A jedním z nich je i brankář Braden Holtby.

Muž, který má ve své sbírce i jednu Vezinovu trofej či vítězství v Calder Cupu, se nezapomenutelně zapsal do historie klubu z hlavního města Spojených států amerických. Vždyť to byl právě devětadvacetiletý vousáč, kdo dovedl Capitals k premiérovému Stanley Cupu v pozici golmanské jedničky.

Před washingtonským vedením teď ale stojí nelehké rozhodování. Kromě Holtbyho smlouva vyprší ještě Nicklasi Bäckströmovi a Radko Gudasovi, kteří budou rovněž nechráněnými volnými hráči a především švédský forvard ukrojí z rozpočtu velký kus. Mimo to hned pět dalších hokejistů z prvního týmu budou mít status RFA (chráněný volný hráč).

V tuto chvíli to vypadá, že Capitals budou mít k dispozici pod platovým stropem necelých 19,5 milionu dolarů a právě z tohoto důvodu se hovoří o Holtbyho konci čím dál častěji.

Celou situaci Washingtonu usnadňují i potenciální zástupci vousatého Kanaďana. Na svou šanci čekají Phoenix Copley, Ilja Samsonov i český brankář Vítek Vaněček. Shánění náhrady by tedy nemuselo být problémem.

Co na celou situaci říká samotný Holtby? „Washington je vše, co znám. Hrozně rád bych tu prodloužil, to je celkem zřejmé,“ svěřil se rodák z Lloydminsteru stanici NBC Sports Washington.

Ačkoliv z něj doslova vyzařuje touha zůstat, Braden Holtby se novou smlouvou příliš nezaobírá. „Neřešíte tyto záležitosti. Jsem natolik šťastný, že tu mohu být alespoň teď, takže za to jsem rád,“ dodává.

Kanadský gólman sledoval obdobnou situaci u Sergeje Bobrovského, podle svých slov se však chce vyvarovat takové mediální pozornosti. „Chtěl bych to pojmout přes sezonu trochu jinak, pouze se soustředit na tým a nepřetavit to v mediální záležitost. Tyto situace jsou součástí každého roku, ale nejdůležitější je nenechat se tím vyrušit a vyhrávat zápasy.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.