bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Poslední okamžiky před uzávěrkou přestupů. Pozornost budí Stone, Simmonds a Hayes

24. února 2019, 12:50

Jiří Sameš

Uzávěrka přestupů NHL 2019 je na programu v pondělí, 25. února, tedy už zítra. Hlavní pozornost je přitom nyní věnována útočníkům Marku Stoneovi, Wayneu Simmondsovi, Kevinu Hayesovi. Která mužstva stojí o jejich služby?

V minulých dnech už proběhlo několik zajímavých obchodů. Ottawa Senators totiž postupně vyměnili útočníky Matta Duchenea, Ryana Dzingela do Columbusu Blue Jackets. New York Rangers zase poslali útočníka Matse Zuccarella do Dallasu Stars.

Čtěte: Výměna jako hrom: Matt Duchene přestupuje do Columbusu!

Ačkoliv už tak několik velkých jmen změnilo dres, stále se mají fanoušci na co těšit. Aktuálně se totiž spekuluje o výměně Stonea, Simmondse a Hayese.

Pojďme se tedy podívat, jaký osud může potkat tyto tři zmiňované hokejisty.

Mark Stone

Senators se v několika posledních dnech zabývali možností vyměnit trojici svých klíčových útočníků. Jak už bylo uvedeno výše, Duchenea a Dzingela výměna potkala. Na řadě je tak nyní Stone.

Kanadský klub chce za případnou výměnu Stonea vytěžit co nejvíce. Kvůli tomu však zájemce odrazuje.

„Ottawa Senators s výměnou Marka Stonea nemusí uspět. Jejich požadavky jsou totiž hodně vysoké," řekl v sobotu, 23. února, Nick Kypreos, uznávaný reportér Sportsnetu, během pořadu Hockey Night in Canada, segmentu Saturday’s Headlines.

„Od Columbusu Sens získali prospekty, kterým bych dal známku B nebo C. Za Stonea přitom požadují prospekty se známkou A. Chtějí za něj zkrátka mladíky, kteří mohou ihned naskočit do NHL," doplnil.

Stone letos v 59 zápasech stihl nasbírat za 28 gólů a 34 asistencí celkem 62 kanadských bodů. Po sezoně mu skončí roční smlouva na 7,35 milionů dolarů.

„Nemyslím si, že nějaký tým přistoupí na vysoké požadavky Senators. Pokud bychom ale měli jmenovat zájemce o Stoneovy služby, jsou mezi nimi Winnipeg, těsně následovaný Calgary. Dále tam je možná ještě Nashville a Boston," zmínil Kypreos.

Wayne Simmonds

Snad každý tým, který má letos nejvyšší ambice, by si jistě přál před uzávěrkou přestupů posílit o hráče, jenž je důrazný před bránou a efektivní při přesilovce. Oba tyto aspekty splňuje Simmonds.

Třicetiletý Kanaďan letos neprožívá příliš povedenou sezonu. V 62 zápasech zaznamenal za 16 gólů a 11 asistencí celkem 27 kanadských bodů. Pravidelně však jinak v předchozích ročnících atakoval či překonal metu 30 gólů.

„Myslím si, že o jeho služby budou mít některé týmy enormní zájem. Jmenoval bych San Jose, Calgary a Winnipeg," uvedl Elliotte Friedman, další z uznávaných reportérů Sportsnetu.

„Pokud Philadelphia ucítí, že chce uzavřít dohodu a je dostatečně mimo play-off, tak bude Simmonds vyměněn," dodal.

Philadelphia Flyers jsou momentálně v tabulce Východní konference na jedenáctém místě se ziskem 65 bodů. Na druhou divokou kartu ztrácejí sedm bodů.

Simmondsovi letos běží poslední rok z šestileté smlouvy na celkem 23,85 milionů dolarů. Má v ní mimochodem na poslední čtyři roky zahrnutu modifikovanou doložku o nevyměnitelnosti. 

Kevin Hayes

New York Rangers jsou výměnám zcela otevření, což ostatně dokázali se Zuccarellem. V tabulce Východní konference jim aktuálně patří třináctá pozice se ziskem 62 bodů. Za druhou divokou kartou zaostávají zpět o 10 bodů.

Soupeře Jezdců nyní dost přitahuje Hayes, který je podobným typem hokejisty, jakým je Stone.

„Pokud se týmům nepodaří získat Stonea, jejich plánem B bude Hayes. Ten navíc nebude mít tak vysokou protihodnotu," řekl Kypreos.

„Jako potenciální zájemce zde musím jmenovat znovu Winnipeg a Nashville," doplnil.

Hayes si v tomto ročníku připsal v 51 zápasech za 14 gólů a 28 asistencí celkem 42 kanadských bodů. Po sezoně mu skončí roční smlouva na 5,175 milionů dolarů.

Další novinky:

  • Útočník Minnesoty Wild Eric Staal nechce být vyměněn do jiného týmu. Sice tomu nemůže zabránit a existuje jistý seznam mužstev, která by o něj měla zájem. Nicméně po jeho vyjádření ostatní kluby zřejmě nehodlají nic riskovat.
  • Útočník Carl Hagelin byl před pár dny vyměněn z Los Angeles Kings do Washingtonu Capitals. Pittsburgh Penguins přitom přemýšleli, že by jej přivedli zpět do svého týmu. Jelikož jej ale v polovině listopadu vyměnili a ponechali si část peněz, nebyla jim výměna umožněna.

Čtěte: Změny u Capitals. Washington získal Hagelina, na farmu putoval Smith-Pelly

Uzávěrku přestupů NHL 2019 budete moci zítra sledovat u nás na webu. Připraven pro vás bude od 15:00 online přenos.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.