bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Poslední dílek do skládačky. Proč Jackets potřebují podepsat Ehrhoffa?

22. července 2015, 17:00

Vojtěch Balon

Už před několika dny jsme vás v sekci Příklepy informovali o tom, že Columbus jedná s německým reprezentačním obráncem Christianem Ehrhoffem. Zkušený zadák by se prý spokojil s roční smlouvou a pokud zůstane zdravý, byl by pro defenzivní val Modrokabátníků, obrovskou posilou.

Minulý ročník strávil Ehrhoff v dresu Pittsburghu – rivala Jackets. Vinou otřesu mozku však zasáhl jen do 49 utkání. Právě jeho křehké zdraví a náchylnost ke zraněním mnohé generální manažery odrazuje od podepsání smlouvy s třiatřicetiletým rodákem z Moersu.

Urostlý bek by pro svěřence Todda Richardse představoval trefený jackpot. Nebýt neustálých zranění klíčových hráčů, Columbus by se prakticky stoprocentně podruhé v řadě podíval do vyřazovacích bojů. A s obráncem Ehrhoffova kalibru v sestavě by Jackets mohli, a měli, udělat další krok vstříc vysněnému Stanley Cupu.

Christian Ehrhoff je skutečně všestranným obráncem – chlapíkem, který dokáže podpořit rozehrávku, skórovat, režírovat přesilové hry a odrážet ataky soupeřů. Německý reprezentant by představoval takřka ideálního parťáka pro mladého Ryana Murrayho, dvojku draftu 2012.

Ehrhoff je stále schopen odbruslit přes 20 minut za zápas, čímž by sejmul tlak z produktivního, avšak kritizovaného Jacka Johnsona a vítěze letošního mistrovství světa Davida Savarda. Na soupisce má Columbus ještě velezkušeného Fjodora Ťutina, pořízka Daltona Prouta, loňskou kometu Kevina Connautona či Codyho Goloubefa.

Generální manažer Jackets Jarmo Kekäläinen by měl udělat vše pro to, aby léty prověřeného veterána ulovil. Jediným problémem jsou finance, konkrétně prostor pod platovým stropem. Modrokabátníci aktuálně disponují volnými 3,6 miliony dolarů, což v dnešní NHL není žádná horentní suma. Pokud by došlo k vyplácení bonusů, které mají někteří hráči zanesené ve svých smlouvách, oněch 3,6 milionu dolarů by se rázem ještě smrsklo.

Ehrhoff by měl přesto představovat naprostou prioritu. Kekäläinen má dvě (vlastně tři) možnosti: vytvořit si potřebný prostor pod platovým stropem výměnou jednoho (u jednoho však nemusí zůstat) ze stávajících hráčů, nebo odsunutím některých borců do AHL. A co ten třetí způsob? Jednoduše doufat v to, že Ehrhoff sleví ze svých finančních požadavků.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.