bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pořád máme na play-off, věří Talbot. Nejprve se musíme zlepšit, nabádá kouč Oilers

31. ledna 2018, 17:15

Martin Schwarz

Ztráta Edmonton Oilers na postup do vyřazovacích bojů činí dvanáct bodů, v Západní konferenci jsou na tom hůře jen Vancouver Canucks a Arizona Coyotes. Klub z Alberty přesto věří, že může bojovat o play-off a na jaře se porvat o Stanley Cup. Flintu nehází dožita hlavně brankář Cam Talbot, který kabinu burcuje k boji až do úplného konce. Pravdou je, že Olejáři před pauzou věnovanou All-Star Game zabrali, zvítězili čtyřikrát z pěti případů. To je ale pořád zatraceně málo.

Edmonton je ukázkovým příkladem, kterak se nevyplácí špatně odstartovaná sezóna. Olejáři měli patřit k favoritům na zisk nejcennější hokejové trofeje, avšak místo toho se krčí ve spodních patrech Pacifické divize, slova o play-off mohou znít skoro utopicky. Porovnáme-li výkony kanadské organizace na podzim a nyní, nelze nevidět zlepšení. Jenže ani výsledkový vzestup nemusí zdaleka stačit, ztráta na druhou divokou kartu (poslední postupovou příčku) je propastná. Oilers navíc nezvládají mače, které by zvládat měli. Kupříkladu ten nedávný s Buffalem, od Sabres doma dostali nařezáno 5:0.

„Nadále hrajeme o play-off,“ nechala se na Sportsnet slyšet golmanská jednička Cam Talbot. „Budeme každou noc bojovat naplno. Dokud nemá osm týmů v konferenci vepsaný v kolonce postupový křížek, nejsme z kola ven, takhle k tomu musíme přistupovat.“ Těžko říct, jak vážně svá slova Talbot myslí, ale minimálně jimi uklidní zbytek kabiny před (možná) klíčovými duely celého ročníku. Pokud tedy nebyly klíčové už zápasy na startu základní části, kdy Edmontonští připomínali fackovacího panáka.

„Na začátku sezóny jsme na sebe kladli až příliš velký tlak,“ doplňuje spoluhráče útočník Milan Lucic. Ani urostlý forvard po většinu podzimu a zimy nepředváděl to, co by on sám od sebe očekával. „Teď vím, že bychom se měli uvolnit a neřešit věci okolo. Prostě musíme skočit mezi mantinely a hrát nejlépe, jak jen dovedeme.“ Lucic s Talbotem souhlasí. Není prý čas na poraženecké myšlenky, taktéž cítí naději na posun mezi nejlepší konferenční osmičku. „Viděli jste Ottawu před třemi lety. My kvůli nim tenkrát s Bostonem nepostoupili.“ Naráží na situaci z let 2014-15, kdy Senators povstali z popela, právě po All-Star Game pauze zahájili úspěšné tažení za play-off.

Play-off? Nejprve zlepšeme hru

Před několikadenní přestávkou Oilers na svém ledě přetlačili rivala Calgary Flames 4:3 po samostatných nájezdech. Novináře ovšem daleko více zajímalo propachtované střetnutí s Buffalem. McDavidova parta dostala od v tu chvíli druhého nejhoršího týmu NHL během druhé třetiny čtyři branky a nečekaně propadla. Nic nebylo platných třiatřicet střel na soupeřovo zařízení. Pachuť na jazyku zůstala o poznání větší, že propadák přišel pod střechou Rogers Place. „V tom zápase jsme hráli jako po sérii porážek, přitom za námi byly tři výhry v řadě,“ nechápal Lucic.

„Pořád věříme a budeme věřit, dokud nám ostatní neseberou poslední naději,“ vyjádřil se k edmontonským šancím na play-off hlavní trenér Todd McLellan. „Nicméně vyřazovací boje nejsou tím hlavním, o čem diskutujeme po příchodu do šatny. Naším nejdůležitějším úkolem je zlepšit hru a předvádět co nejjistější výkony. Jestliže budeme ukazovat podobný hokej jako proti Buffalu, můžeme si o postupu nechat zdát.“ Podle McLellana by bylo nejlepší tabulku nějaký čas neřešit a pozornost směřovat k přístupu ke každému jednotlivému utkání. „Potřebujeme hrát nadprůměrně dobře několik zápasů v řadě. Taková je realita,“ dodal.

Edmonton Oilers mají k dispozici o něco delší pauzu než většina výběrů National Hockey League. Příští utkání je čeká až v pátek 2. února nad ránem, na svém ledě vyzvou nebezpečné Colorado Avalanche. Ti mimochodem také sbírají každý bod, aby si mohli zahrát o Stanleyův pohár. Aby nebylo těžkých úkolů pro Oilers málo, o tři dny později do Kanady dorazí houževnatá Tampa Bay.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.