bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Poprvé za 30 sekund. Dacjuk oprášil svůj backhand a dobývá Rusko

26. srpna 2016, 20:00

Tomáš Zatloukal

Nová etapa v kariéře Pavla Dacjuka začala vskutku ve velkém stylu. Při premiéře před domácími fanoušky se dočkal parádního gólu a jeho formace, poskládaná opravdu ze zvučných jmen ruského hokeje, nastřádala jedenáct (!) bodů. Trio Plotnikov-Dacjuk-Kovalčuk se zásadně podepsalo pod drtivou výhrou 7:1 nad Salavatem Julajev Ufa.

Magic Man se uvedl, jak se sluší a patří. K premiérovému zásahu potřeboval pouhých 30 sekund. Po boku Ilji Kovalčuka vyrazil na zteč, načasoval krok, přebral puk a nádherným backhandem, svým patentovaným, snad jen Sidney Crosby má lepší, překonal švédského gólmana Niklase Svedberga (bývalého kasaře bostonských Medvědů).. Šajba!

Legenda Detroitu Red Wings a mrtvá duše na soupisce Arizony Coyotes nekončila, nachystala pro své spoluhráče dvě branky a svůj debut, rovnou s kapitánském céčkem prsou, v petrohradském Ledovém paláci odehrála s tříbodovým ziskem. Vítej doma, Pašo! Plotnikov se připomněl gólem a nahrávkou. A co ještě jarní lídr Kovalčuk?

"Kovymu" spolupráce nejen s hvězdným centrem nadmíru svědčila a nasázel hattrick a další tři trefy podpořil nahrávkou. Kovalčuk se postaral o  první třígólové vystoupení, který právě odstartovaný ročník KHL nabídl, a zároveň podal hodně pádný důkaz o drtivé síle SKA  Suverénní výkon body podpořili i Vadim Šipačjov, či jiný uprchlík ze zámoří Vjačeslav Vojnov.

Ještě na skok k Dacjukovi. To, že slova o patentovaném backhandu nejsou plané, lze obhajovat všelijak. ze všeho nejlépe pak videem. Podívejte se na srovnání čerstvé trefy s Magic Manovou parádou proti San Jose Sharks, kdy se sice Antti Niemi neporoučel na ledovou plochu jako Svedberg, nicméně přesto byl proti prudké a přesné ráně podobně bezmocný.

Ne, z KHL pravidelné info nečekejte, jen Dacjuka s Kovalčukem, spojení, jež bylo NHL upřeno, budeme po očku sledovat. 

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.