bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ponechá si Ottawa svoji čtvrtou volbu v draftu?

21. června 2018, 18:58

Šimon Rogner

Když Ottawa na začátku listopadu získala v rámci tříčlenné výměny z Colorada Matta Duchena, jen stěží si představovala, že bude muset využít ochranu své volby v prvním kole draftu a dát Coloradu až tu v příštím roce. Tak alespoň zněl plán Senators poté, co jim draftová loterie přisoudila čtvrtý celkový výběr na letošním výběru nováčků. Vzhledem k posledním eufemisticky řečeno peripetiím je ale možné, že budou Avalanche podruhé v řadě vybírat ze čtvrté pozice.

Tuto možnost naznačil ředitel amatérského skautingu Avalanche Alan Hepple. „Pokud nám ji přenechají poté, co to řeknou na pódiu, pak jsme připravení i na tuto volbu. Musíme být připravení.“

Senators zažili se 67 body svoji nejhorší základní část od roku 1995, musí řešit problémy s nízkou návštěvností, suspendací asistenta GM kvůli údajnému obtěžování a naposled kauzu Erika Karlssona a Mikea Hoffmana, kterého už stihli za velmi nízkou protihodnotu vyměnit do San Jose. Jeho trejdem to ovšem nemusí skončit, mluví se i o trejdu Karlssona.

Příští ročník tak výsledkově může být z pohledu Senators přinejmenším stejně špatný jako ten letošní, a to by mohl být problém. V draftové loterii by totiž v tom případě opět měli šanci na vysokou volbu. Pokud by si tu letošní ale ponechali, museli by ji Coloradu odevzdat stůj co stůj, bez ohledu na to, jak vysoko bude.

Příští sezónu se přitom na draft budou chystat dva supertalenti Jack Hughes a Kaapo Kakko, o kterých se mluví jako o lepších verzích Austona Matthewse a Patrika Laineho. Pokud by tak Senators odevzdali tuto volbu Coloradu, ztratili by příležitost draftovat jednoho z největších generačních talentů.

Na druhou stranu je potřeba poznamenat, že nikde není psáno, že se Ottawa musí v příští sezóně opět pohybovat na spodku ligy. Pokud by tedy Avs odevzdali tu letošní a příští rok by draftovali třeba v půlce, opět by to pro ně byla zbytečná ztráta. Generální manažer Pierre Dorion před sebou nemá jednoduchou situaci a bude muset vsadit na kartu, jejíž obsah nezná.

Ať už bude z čtvrté pozice draftovat kterýkoli tým, některými ze zajímavých prospektů jsou obránce Quinn Hughes či útočníci Oliver Wahlstrom nebo Brady Tkachuk.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.