bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Polák zůstává v NHL. Dohodl se s Torontem

23. října 2017, 13:51

Jan Šlapáček

Pomalu se zdálo, že je hokejová kariéra Romana Poláka v zámoří u svého konce. Český obránce ale vyléčil své zranění, zabral a vybojoval si smlouvu v Torontu, kde stráví minimálně následující sezónu.

Polákova situace v NHL se výrazně zkomplikovala během minulého play-off. Urostlý obránce byl tvrdě dohrán Orpikem a při následném dopadu na ledovou plochu si přisedl nohu, což byl hlavní kámen úrazu.

Po promaroděném létě se český bek, který je především znám kvůli své tvrdé hře, začal dostávat do formy, aby byl připravený na tréninkový kemp Toronta, kam byl pozván. Na něm si ale smlouvu nevybojoval, mohlo za to nejspíš i to, že ještě nebyl zdravotně úplně v pořádku.

Toronto ale dalo Polákovi možnost trénovat s týmem a vyčkávat, zda-li se situace v klubu nezmění. A hlavní změna přišla včera. Polák s klubem podepsal roční smlouvu v hodnotě 1,1 milionů dolarů a zajistil si, že bude ještě minimálně jeden ročník hrát v NHL.

Trenér Mike Babcock si od podpisu českého obránce slibuje, že dokáže stabilizovat zadní řady, aby byli Maple Leafs v defenzívě jistější. Podle zámořský zdrojů hrálo roli i to, že je Polák výborným týmovým hráčem a takovýhle podpis může klubu pouze pomoci. Doufejme, že se mu budou vyhýbat zranění a odehraje spoustu kvalitních zápasů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.