bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Polák o rvačce s Jaškinem: Myslím si, že ví, co udělal

24. května 2016, 15:15

Tomáš Zatloukal

Aby se do sebe pustili dva čeští hokejisté, to se nevidí příliš často. Mnozí si vzpomenou na "kočkování" Tomáše Plekance s Davidem Krejčím, Roman Polák se ovšem postaral o podstatně ostřejší dostaveníčko s Dmitrijem Jaškinem. Dravého útočníka ztrestal sprškou úderů a hlásil: "Neskočil jsem na něj, protože bych nějak zvlášť chtěl, ale musím chránit sám sebe." Bitka dvou kamarádů pozdvihla nejedno obočí, nicméně NHL již zažila i sourozenecký souboj. To když se v devadesátých letech utkali Wayne a Keith Primeauovi.

Jak se vše seběhlo? Běží druhá třetina a za vyrovnaného skóre 2:2 Žralokům zatápí Jaškin s Patrikem Berglundem a Jorim Lehterou. Polák řinčivým bodyčekem přišpendlí svého krajana na mantinel, nicméně souboj pokračuje dál. Puk se snaží vydolovat Joe Thornton, zatímco Jaškin nekontrolovaně padá na vítkovického "řezníka" a svírá mu koleno, navíc jej lehce praští hokejkou přes obličej. Polák najednou bouchne, přestane jej zajímat puk a pouští se do zaskočeného forvarda s třiadvacítkou na zádech.

Následuje rychlý kolotoč události: Polák nejprve Jaškinovi zasazuje ostrou ránu do zad, přičemž letí nahoru ruka rozhodčího a signalizuje vyloučení. Rozčílený zadák nemá dost a začíná svého soupeře tlouct, v tu chvíli zazní píšťalka a hra se přerušuje. Těsně poté halou burácí gólová siréna, Carl Gunnarsson totiž překonává Martina Jonese, který ovšem správně reklamuje, že se přeci kvůli šarvátce nehraje. Jaškin se evidentně bít nechce, ale Polák nedává vsetínskému odchovanci příliš na vybranou.


Jaškina si dobře chytí a uštědří mu pár tvrdých ran, cestou na trestnou lavici pak na něj ještě cosi pořvává. Kromě trestu za shození rukavic dostává ještě "dvojku" za hrubost a to musí být sudím vděčný za shovívavost. Mohli mu přece udělit také dvě minuty za vyvolání bitky, ale k takovému kroku nesahají. Polákovu nedisciplinovanost rychle trestá Robby Fabbri, od modré krásnou ranou nedává Jonesovi sebemenší šanci, ten se zlobí nejspíše na Nicka Spalinga kvůli částečnému zakrytí výhledu.

Když měl Polák po zápase celou situaci okomentovat, moc se k tomu neměl. "Víte, nechci o tom mluvit," hlásil zarostlý "válečník". "Myslím si, že Jaškin dobře ví, co udělal." S nadějným útočníkem se ostřílený zadák dobře zná, hrávali společně za Bluesmany, pojí je přátelství. Jenže v podobných momentech jdou jakékoliv vztahy stranou. Jak řekl Peter DeBoer, kouč San Jose: "V konferenčním finále se na žádné kamarádství nehraje." Komentoval tak svůj vztah se st.louiským trenérem Kenem Hitchcockem.

"Podle mě ví, za co to bylo.  Neskočil jsem na něj jen tak pro nic za nic," tvrdil Polák o pěstní výměně s Jaškinem. A nám nezbývá než spekulovat, co přesně ostravského "chahara" rozčílilo. Skřípnuté koleno? Úder holí do obličeje? Nebo v tom byla odplata za nějaký zákrok s předchozího průběhu série? Možná také Jaškin vyprovokoval Poláka nějakým nevybíravým komentářem. Kdo ví... Zkušený brousek každopádně jasně potvrdil svá vlastní slova o tom, že bývalé spoluhráče rozhodně šetřit nehodlá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.