bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pokud se NHL nerozběhne, dlouholetý hrdina Ottawy možná ukončí kariéru

25. dubna 2020, 10:43

Martin Schwarz

Je dost možné, že utkání z 11. března proti Los Angeles bylo pro brankáře Craiga Andersona posledním zápasem dlouhé štace v NHL. Urostlý sympaťák v květnu oslaví 39. narozeniny, v Ottawě mu končí smlouva a nejlepší roky má dávno za sebou. To vše v situaci, kdy Senators rozjeli kompletní přestavbu kádru.

Craig Anderson v nejlepší hokejové lize světa působí nepřetržitě od sezony 2002/2003. Hájil barvy Chicaga, Floridy, Colorada a především Ottawy. Američan vysoké postavy ale neví, jestli se do brankoviště Sens vrátí. Ba co víc, netuší, zda se někdy znovu postaví na led jako profesionální gólman.

Často opomíjený dlouhán připustil, že rozhodnutí o pokračování jeho kariéry i v následujícím období podstatně ovlivní současná situace okolo koronaviru. Nyní se stále psychicky i fyzicky připravuje na možnost pokračování rozehrané sezony. Ale pokud k tomu nedojde, může se zbytkem ročníku odejít i Andersonova motivace pro další hokejové bitvy.

„Snažím se být připravený na případné pokračování letošní sezony nejlépe, jak jen umím. Zatím nemá cenu řešit nic jiného než to, jestli půjdeme během příštích týdnů zpátky mezi mantinely a dohrajeme základní část,“ vyprávěl ročník narození 1981 novinářům z nhl.com  

Nutno podotknout, že pro Ottawu by dohrání základní části nic neřešilo. Kanadskému klubu patří předposlední příčka v ligové tabulce a naději na postup do play-off dávno ztratil.

„Teď mi hokej strašně chybí,“ neskrýval Anderson. „Chci být na ledě a v kabině s ostatními kluky a nejradši bych zase každý den dělal to, co moc miluji – hrál hokej.“ 

Rodákovi z Park Ridge v létě skončí současná smlouva a stane se neomezeně volným hráčem. I kdyby zatoužil v NHL pokračovat, kdo ví, jestli mu Ottawa či jiná organizace nabídne další kontrakt. Vždyť Anderson patří k nejstarším brankářům soutěže, přičemž je čím dál větším trendem, dávat mezi třemi tyčemi prostor mladým svišťům.

„Moje budoucnost není kompletně v mých rukou, zvlášť ne v současné těžké situaci,“ uvědomoval si muž nosící na dresu číslo 41. „Takže nechci myšlenkám na vzdálenější období věnovat příliš mnoho energie,“ ujistil.

Sympaťák Anderson v zatím nedokončené sezoně 2019/2020 odchytal 34 utkání, popravdě nezářil, stejně jako zbytek mančaftu. Úspěšnost zásahů dostal jen na hodnotu 90.2 % a dostával průměrně přes 3 góly na zápas. Velmi podobně si vedli i jeho maskovaní kolegové Marcus Högberg a Anders Nilsson.

Gólman draftovaný roku 2001 Chicagem je u Senators klubovým lídrem v počtu odchytaných duelů (435) i v počtu výher (202). Dostane ještě šanci tyto statistiky vylepšit?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.