bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pojďte na buly, máma bude mít radost, uslyšeli Tkachukové. Jejich bitvy baví NHL

20. ledna 2020, 13:00

Tomáš Zatloukal

Už počtvrté se postavili v NHL proti sobě a v ochozech Canadian Tire Center jejich souboji přihlíželo přes 40 příbuzných. Brady a Matthew Tkachukové ovšem nepřitahují jen pozornost svých blízkých, jsou hitem pro celou zámořskou ligu. Fanoušci, bez ohledu na klubovou příslušnost, se teď baví mimo jiné i úvodním buly ze sobotního mače mezi Ottawou a Calgary.

Co se seběhlo?

Do středového kruhu si to namířili Arťom Anisimov s Eliasem Lindhölmem, připravile si na vhazování a ...

Rozhodčí Wes McCauley je vykázal. Místo nich vyzval dva nápadně podobné borce, kteří se do té doby pár metrů od něj pošťuchovali a hecovali. Pojďte na buly, ukázal jim. Nešlo o nikoho jiného než o syny slavného "Big Walta", tedy Keitha Tkachuka, americké hokejové legendy.

Šikovnějším byl dvacetiletý Brady, o dva roky staršího Matthewa porazil. "Wes je úžasný. Řekl nám: Když zápas řídím já, tak na úvodní buly musíte jít vy. Vaše máma bude mít radost," povídal Matthew, který skončil jako poražený i v celém zápase.

Bitvu Tkachuků, jak o vzájemných zápasech píše zámořský tisk, prohrál poprvé. Předchozí tři partie pokaždé vyzněly pro něj. Čtvrtou nevyhrál i přes fakt, že byl s šesti střelami nejaktivnějším borcem, nejen Flames, ale z obou mužstev.

O to, že se tato série přeruší, se výrazně postaral sám Brady. Dal gól, u dalšího asistoval a před čtyřmi desítkami příbuzných zářil. Dokonce byl zvolen druhou hvězdou večera, hned za domácím gólmanem Marcusem Högbergem. Ten lapil 40 puků a výrazně se přičinil o ukončení černé série Senators (devíti porážek za sebou).

Podívejte se na vhazování mezi bratry i jejich snímky s hvězdami NHL:

 

Čtvrtý střet Tkachuků v NHL měl netradiční kulisy. Bradyho se novináři před mačem spíše než na první nominaci do All Star Game či rodinnou rivalitu ptali na zkrat Zacka Kassiana.

Holohlavý brousek edmontonských Olejářů nedávno ostře napadl Matthewa a dostal suspendaci na dva mače. "Víte, já jsem pokaždé na bráchově straně," ujistil Brady zvídavé žurnalisty.

A před starším sourozencem smekl opakovaně, když vyprávěl, jak od něj okoukával hokejové řemeslo a jak se díky němu zlepšoval. Matthew mu komplimenty vracel. "Podívejte se, jak moc šel nahoru oproti minulé sezoně. Jen si představte, jak bude jednou dobrý, pokud se bude dál zlepšovat tímto tempem."

The Hockey News nedávno vydaly analýzu, jejíž závěrem bylo, že Brady už teď generuje prvotřídní šance stejně často jako superhvězdy NHL. Stačí je úspěšněji proměňovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.