bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pohádka o Zlatém rytíři Ryanu Reavesovi

21. května 2018, 15:00

Josef Potůček

Skutečnost, že Ryan Reaves vstřelí gól, kterým rozhodne o postupu Vegas Golden Knights do finále Stanley Cupu, by se na začátku sezóny zdála být pravděpodobná asi tak jako, že Wayne Gretzky znovu nazuje brusle a odehraje pár zápasů v NHL. Případná kurzová nabídka by jistojistě na takovéto fikce byla srovnatelná.

Další rozměr pohádky o Zlatých rytířích spočívá ve faktu, že Reaves přesnou tečí střely Luca Sbisy rozhodnul o vyřazení Winnipegu, tedy městu kde se narodil. V následném rozhovoru pro Hockey Night in Canada byste se však od něj žádného sentimentu nedočkali: „Nic mě neudělá šťastnější než skórovat před fanoušky Jets a poslouchat to bučení.“

Bývalý útočník St. Louis a Pittsburghu, odkud v únoru přestoupil v rámci výměny tří týmu do Vegas, přitom ve 42 zápasech playoff vstřelil svůj teprve druhý gól. Vzhledem k hokejovému ražení, které vyznává, se však v jeho případě nejedná o nikterak zahanbující cifru. Na střílení branek mají týmy jiné hráče. Reaves je urostlý holobrádek, jehož živobytím je dodávat hře grády - napadat, hitovat, rozbíjet a když na to přijde, shodit rukavice a zamést se soupeřem.

„Je to divné, jak to na tom světě chodí,“ vykládal Reaves pro sportovní server The Athletic. „Loni jsem byl vytrejdován ze St. Louis do Pittsburghu, protože chtěli být v závěru sezóny fyzičtější. Pak se ovšem před playoff rozhodli mě vyměnit. A kde jsou teď? Jsou pryč a já jsem tady.“

Jedenatřicetiletý forvard se svezl na vítězné vlně Golden Knights. Ještě v základní části nastoupil za Rytíře k 21 střetnutím, připsal si dva body za asistence a zaznamenal na jeho poměry pouhých deset trestných minut. Příležitosti se mu pak dostává v playoff i na úkor jiných hráčů, kupříkladu Tomáše Tatara.

„Říkáme si Zlatí pomýlení, protože jsme tým složený z nechtěných hráčů. Dokazujeme, že řada lidí v hokejové branži se pletla,“ prozrazuje.

K Ryanu Reavesovi se přitom váže i jedna zajímavost. Ještě když mu bylo patnáct let, šlapal ve šlépějích svého otce, který byl úspěšným hráčem amerického fotbalu (Willard Reaves byl v r. 1984 zvolen nejlepším hráčem kanadské fotbalové ligy a stal se legendou týmu Winnipeg Blue Bomber). Tehdy se chtěl začít naplno věnovat fotbalu, který do té doby kombinoval s hokejem. Jenže, osud tomu zřejmě chtěl jinak, na jednom z fotbalových turnajů (jak říká sám Reaves, při závěrečném podávání rukou) si vážně poranil koleno. Rok nemohl hrát a pak stál před rozhodnutím, které by v případě, že by se nezranil, bylo dozajista jiné. Vybral si hokej a včera rozhodl o postupu svého mužstva do finále Stanley Cupu. Pohádka? A to zvonec ještě nezazvonil…

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.