bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Podezření na zlomenou čelist. Pro Cháru možná finále skončilo

5. června 2019, 20:00

Jan Vojkůvka

Pokud se spekulace potvrdí, bude to obrovská ztráta pro Boston v probíhající finálové sérii. Podle Jeremyho Rutherforda z The Athletic má obránce Zdeno Chára po zásahu pukem do obličeje zlomenou čelit.

„Zdroj, který je obeznámený se situací, potvrdil, že bostonský obránce Zdeno Chára má zlomenou čelist,“ napsal na svůj Twitter Jeremy Rutherford z renomovaného deníku The Athletic. Zpráva se okamžitě začala jako lavina šířit zámořskými periodiky.

Informace přímo z Bostonu ke stavu slovenského obra zatím k dispozici nejsou. Další vyšetření jsou teprve naplánována, a jak už bývá zvykem, pokud situace nebude až natolik kritická, je vysoce pravděpodobné, že si Bruins nechají zprávy o zdravotním stavu svého kapitána pro sebe. Ve středu však nebyla opora zadních řad Bruins při tréninku na ledě.

Chára byl zraněn ve čtvrtém finále na začátku druhé třetiny, když schytal střelu Braydena Schenna do obličeje. Zkušený dvaačtyřicetiletý obránce se okamžitě poroučel k zemi a z úst mu začala crčet krev.

Jak jsme vás již včera informovali, Chára se sice vrátil na střídačku s celoobličejovým krytem, ale do utkání už nezasáhl. I to může naznačovat vážnější problémy. „Po návratu do Bostonu se na to blíže podívají a budeme vědět, na čem jsme,“ uvedl trenér Bruce Cassidy v úterý.

„Je to obrovský bojovník. Myslím, že kdyby nebylo doktora, chtěl by dál hrát. Je to rozený vůdce,“ podotkl na adresu svého kapitána Brad Marchand. „I kvůli takovým věcem si každý den získává stále více respektu. Tenhle tým vede, je to úžasný člověk.“

Pro Boston tak možná nastávají hodně krušné časy. Pokud se podezření na zlomenou čelist potvrdí, Chára bude ze hry. Je to další z řady problémů, kterým tým čelí. Nejistý je totiž také stav Matta Grzelcyka.

Cassidy už dokonce spekuluje nad tím, že by jeho tým mohl hrát na sedm obránců. Na výběr má z hráčů jako Steven Kampfer, Jeremy Lauzon, Urho Vaakanainen či Jakub Zbořil. Kromě Kampfera nemá žádný z jmenovaných zkušenosti ze zápasů play off v NHL. I proto Cassidyho myšlenky směřují na využití více beků.

„Jeden by mohl hrát na Chárově místě v oslabení, pokud by bylo potřeba, další by mohl hrát při plném počtu hráčů na ledě,“ přemítá Cassidy. „Musíme být opatrní, můžeme se dostat do bodu, kdy nasadíme mladého kluka, který ještě zápas play off nehrál.“

Ani tyto spekulace nejsou s ohledem na Chárův stav moc pozitivní. Jsou však pochopitelné. Nejpozději ve čtvrtek se pak příznivci zámořské NHL dozví, jak to se zkušeným Chárou bude, a jak se s tím Bruins vypořádají.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.