bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Podepsat a vyměnit? Paciorettyho čeká náročné léto

4. června 2018, 8:00

David Zlomek

Jedna z klíčových otázek pro Montreal Canadiens se týká přímo jejich kapitána. Vedení organizace čeká těžké rozhodnutí, a to jestli zahrnout Maxe Paciorettyho do svých dlouhodobých plánů, nebo ne. Možností je více.

Za rok mu končí smlouva, a tak je pro týmy atraktivní volat již teď, což se podle Elliotta Friedmana děje. 

„Některé týmy se jednoduše nehrnou na trh s volnými hráči, a tak radši volají ostatním. Někteří nyní volají Habs ohledně Paciorettyho,“ tvrdí Friedman.

Devětadvacetiletý Pacioretty je s výměnou spojován od posledního dne přestupů, který byl letos 26. února, jenže se nic nestalo, a tak spekulace pokračují. Jedním z důvodů, proč o Paciorettyho vzrostl zájem, je podpis Evandera Kanea v San Jose. Kane by jinak letos byl volným hráčem, nicméně podepsal, takže je o křídlo na trhu míň.

Paciorettyho hodnota by letos ani nebyla tak velká, měl jednu z horších sezon, v 64 zápasech zaznamenal 37 bodů, z toho jen 17 gólů. Stejný počet dal třeba Radek Faksa nebo Patrick Maroon, tedy hráči, kteří pro svůj tým nejsou zas tolik důležití a nejsou takovými personami, jako je právě Pacioretty pro Montreal.

Nicméně v sobě něco rozhodně má, čtyři sezony za sebou dal přes třicet branek, až letos přišel útlum, který ale s následující sezonou může klidně odejít a může být opět tím hráčem, na kterého se můžou Habs spolehnout.

Pacioretty má smlouvu ještě na rok, poté se stane volným hráčem, díky čemuž se dostáváme k druhé možnosti. Podle Darrena Dregera, novináře TSN, začaly debaty mezi generálním manažerem a agentem o prodloužení smlouvy pro borce s 67 na zádech. „Nic není hotovo, ale tuhle možnost také zvažují,“ řekl Dreger.

Poslední možnost vzniká spojením obou předchozích. Canadiens Paciorettyho podepíšou, aby ho posléze vyměnili. „O tomhle týmy taky přemýšlí – co by asi tak chtěl za smlouvu. A chtějí se vyhnout vyjednávání, tak počkají, až to za ně udělá Montreal. Takže tahle možnost tady určitě je,“ dodal Friedman.

Nebylo by to poprvé, co by se stal takový případ. Například v roce 2005 byl vyměněn Marián Hossa do Atlanty za Dannyho Heatleyho pouze pár hodin poté, co Heatleyho Ottawa podepsala, aby se vyhnula arbitráži.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.