bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Podepiš Jordina, Stane! Eskymáckého válečníka si vyžádaly hvězdy Blackhawks

17. července 2016, 16:00

Tomáš Zatloukal

Legrace za pár korun, chtělo by se říct. Jordin Tootoo, vyhlášený srdcař a jeden z nejméně oblíbených soupeřů v NHL, vyjde chicagského generálního manažera Stana Bowmana na pouhých 750 tisíc dolarů. To nejsou vůbec špatné peníze, když člověk uváží, že jeho podpisem Bowman zabil, jak se říká, dvě mouchy jednou ranou. Blackhawks potřebovali po odchodu Andrewa Shawa dodat důraz, navíc splnil přání chicagských hvězd, aby podepsal právě svérázného chlapíka s tetováním na zádech.

Když přišla nabídka z Chicaga, Tootoo neváhal. Vždyť mohl obléknout dres Černých jestřábů, za posledních sedm let trojnásobných šampiónů NHL! Ihned kývl a bez osobních ambicí, ale s touhou po kolektivním úspěchu vyrazil do svého čtvrtého působiště v zámořské soutěži. Zná svou roli, pro družinu Joela Quennevillea bude odvádět to samé, co dlouhá léta předváděl navlečen do trikotu jednoho z jejich klíčových soků, Nashvillu.

 "Každý tým potřebuje někoho, kdo mu dodá jiskru. V NHL se pohybuji již dlouho a vím, co se o mě žádá. A chci to mužstvu dodat, nic víc. Snad to pomůže k zisku Stanley Cupu," povídá nevelký, leč silný Kanaďan, jehož život je pestřejší než obrazy Pabla Piccasa či antistresové omalovánky. V Chicagu nahradí, alespoň důrazem, Shawa. V New Jersey Devils každopádně ukázal i jistý střelecký potenciál, třeba přidá také přesných zásahů.

Pro nové spoluhráče není nikým neznámým, vždyť proti němu dlouhá léta hráli, či lépe řečeno, museli hrát. Duncan Keith a Brent Seabrook na vlastní kůži mnohokrát poznali, proč se o Tootoovi říká, že je "dělovou koulí na bruslích". Právě oni přesvědčili Bowmana, aby třiatřicetiletého veterána přivedl. Prvního Inuita v NHL poznali jako energického, důrazného protivníka, který se umí zarýt pod kůži. Navíc o něm slyšeli, že je skvělý parťák.

Mimo kabinu si to vyzkoušeli na vlastní kůži, poněvadž s Tootoem kamarádí. Všichni tři žijí v kanadské Kelowně, společně chodí na golf, do posilovny a tak dále. Když viděli, že je jejich kumpán bez angažmá, "orodovali" za něj u Bowmana. "Je to skvělý kluk do kabiny, navíc přináší na led spoustu energie. Když jsem proti němu hrával, nerad jsem se vracel pro puk k mantinelu," směje se Keith. "Musíte si na něj dávat pozor, dohrává úplně všechno."

Bowman na radu svých klíčových opor dal. A tak někdejší Predátor oblékne ikonickou uniformu s indiánským náčelníkem Černým jestřábem. Bude to více než příhodné, i on je odvážný válečník. Na ledě i mimo něj. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.