bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pocta pro Phillipse. Senators v únoru vyřadí jeho číslo čtyři

6. října 2019, 10:30

Matěj Hodoval

Přes úctyhodných tisíc odehraných zápasů v National Hockey League a všechny v dresu jednoho klubu. Ottawa odmění za bohatou kariéru svého srdcaře a bývalého zadáka Chrise Phillipse, jeho dres totiž poputuje pod strop Canadian Tire Centre.

Frank Finnigan, Daniel Alfredsson a nyní i Chris Phillips. Ottawa se po číslech 8 a 11 rozhodla takto významně ocenit teprve třetího hráče v historii klubu.

Chris Phillips zosobňuje všechny krásné věci o tom býti Senátorem. Sledovali jsme ho růst v legendárního konkurenta na ledě a v lídra komunity, rodinného muže, který udělal z Ottawy svůj domov. Je mi ctí oznámit, že jsme se rozhodli jeho číslo čtyři vyřadit,“ informoval vlastník Sens Eugene Melnyk.

Ačkoliv nepatří mezi hráče, které si v této kategorii vybavíte mezi prvními, kanadský obránce se v roce 1996 stal jedničkou draftu. Ve stejném roce byli vybráni třeba i Zdeno Chára, Sami Salo či Tomáš Kaberle.

Když vyrůstáte, sníte o Stanley Cupu. To je jediné, na čem záleží, nepřemýšlíte nad vyřazením dresu nebo něčím podobným. Jenže jak stárnete, vidíte ostatní, třeba své spoluhráče, začínáte se ptát ,co kdyby' nebo si říkáte ‚to by bylo super'. Být mezi nejlepšími hokejisty, kteří kdy hráli za tento tým je velmi mimořádný pocit,“ rozpovídal se o svém velkém momentu Phillips.

Urostlý bek má na svém kontě velmi obdivuhodných 1179 zápasů v základní části National Hockey League a dalších 103 ve vyřazovacích bojích, což z něj dělá v tomto ohledu rekordmana Senators. Nebyl hokejistou, od něhož byste očekávali pravidelný přísun kanadských bodů, vždyť jeho osobní maximum v základní části bylo šestadvacet bodů ze sezony 2006/2007.

Celkem zaznamenal 288 bodů v základní části (71+217) a 13 v play-off (6+7). Velký bojovník stihl nastřádat dohromady 859 trestných minut a v tabulce pravdy skončil v kladných hodnotách (základní část +68, play-off +5).

Číslo 4 poputuje pod strop Canadian Tire Centre 18. února 2020, kdy Ottawa bude na svém ledě hostit Buffalo. „Upřímně, koukal jsem do svého kalendáře a žádné z dětí nebude mít zápas. Říkal jsem si, že mám volný večer, takže je to perfektní,“ vtipkuje rodák z Calgary.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.