bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pocta pro Jágra: IIHF zvolila českou legendu do výběru desetiletí

16. května 2018, 7:40

Jan Šimek

Přesně před 110 lety byla v Paříži založena Mezinárodní hokejová federace, která se nyní ohlédla zpátky a vytvořila all-star výběr posledního desetiletí. Mezi esy světového hokeje jakými jsou Sidney Crosby nebo Alexandr Ovečkin, nechybí ani české jméno. Ano, hádáte správně. V elitní společnosti má své místo také Jaromír Jágr.

Na centru pomyslné šestice desetiletí by si podle autorů žebříčku zahrála kanadská superstar Sidney Crosby, který dostal přednost například před Jevgenijem Malkinem. Tvůrci neopomněli ani Nicklase Bäckströma, Tomáše Plekance, Jonathana Toewse a Mikka Koivua.

Místenka na pravé křídlo byla věnována Jaromíru Jágrovi. Česká osmašedesátka za sebou nechala třeba někdejšího vynikajícího finského útočníka Teemu Selänneho, mezi levými křídly se autoři rozhodovali mezi ruskou dvojicí Alexandr Ovečkin – Ilja Kovalčuk, kdy nakonec do elitní formace zařadili současného útočníka Washingtonu Capitals.

Koho do obrany? Autoři vsadili na kanadského zadáka jménem Drew Doughty a švédského beka Olivera Ekmana-Larssona. Čestnou zmínku si zasloužil i americký obránce Jack Johnson či Švýcar Mark Streit, jenž si v kariéře zahrál na třinácti (!) světových šampionátech a dvou olympiádách.

Branku ve výběru desetiletí by hájil Kanaďan Carey Price, ve hře byl i ruský gólman Sergej Bobrovskij. Nejlepším koučem poslední dekády byl zvolen kanadský trenér Mike Babcock, čestnou zmínku si vysloužil také Oleg Znarok, někdejší kouč Lotyšska a Ruska.

All-star tým poslední dekády podle IIHF

Centr: Sidney Crosby (Kanada)
Pravé křídlo: Jaromír Jágr (Česko)
Levé křídlo: Alexandr Ovečkin (Rusko)
Obránce: Drew Doughty (Kanada)
Obránce: Oliver Ekman-Larsson (Švédsko)
Brankář: Carey Price (Kanada)
Trenér: Mike Babcock (Kanada)

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.