bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pocta pro bratry Sedinovy, Vancouver vyřadí jejich čísla

22. června 2019, 15:30

Ondřej Mach

Před rokem ohlásili po osmnácti letech konec kariéry v NHL, teď se dočkají významného ocenění. Organizace k příležitosti oslav 50. výročí od jejího vzniku vyřadí dresy obou bratrů, k ceremoniálu by mělo dojít v únoru příštího roku.

Celá událost byla oznámena včera ve Vancouveru před startem vstupního draftu. Ke stropu Rogers Areny tak vystoupá Henrikova „33“ a Danielova „22“.

„Je to ohromná pocta, o které jsme nemohli ani snít, když jsme sem jako osmnáctiletí přišli,“ vyjádřil se k ocenění Henrik. „Mít naše dresy vedle Stana Smyla, Trevora Lindena, Markuse Naslunda a Pavla Bureho je obrovská čest.“

„S nadcházejícím padesátým ročníkem v NHL to bude zábavný rok,“ dodal Daniel. „Tým míří správným směrem a pro nás je zábavné být toho součástí.“

Osmatřicetiletí Sedinové byli draftováni roku 1999, Daniel celkově na druhém a Henrik na třetím místě. Oba strávili všech sedmnáct sezon v dresu Canucks, kariéru ukončili po ročníku 2017/18.

Za tu dobu překonali několik rekordů. Henrik vévodí tabulkám týmu v počtu odehraných zápasů (1 330), bodů (1 070) a asistencí (830). Daniel má na svém kontě nejvíce vstřelených branek (393), na druhém místě je pak v počtu odehraných zápasů (1 306), asistencí (648) a bodů (1 041).

Zároveň jsou jedinými dvojčaty, z nichž každý zapsal přes tisíc kanadských bodů. Henrik v sezoně 2009/10 obdržel Art Ross Trophy i Hart Trophy, dvakrát také získal King Clancy Trophy. Daniel vyhrál Art Ross Trophy a Ted Lindsay Award v roce 2011.

„Toho všeho bychom nedosáhli bez podpory našich spoluhráčů, trenérů, personálu, ale hlavně fanoušků,“ uvedl Daniel. „Únorové oslavy budou pro nás a naše rodiny výjimečné.“

Sedin Celebration Week se bude konat v únoru v průběhu tří po sobě jdoucích domácích zápasů. Začne duelem, před kterým se ocení kariéry Smyla, Landena, Naslunda a Bureho. Později téhož týdne se odehraje první utkání oslavující bratry Sedinovy. Mimo jiné bude zahrnovat i ceremoniál, při němž dresy obou bratrů vystoupají ke stropu haly.

„Danny říkal, že je to příliš krátké. Že by chtěl měsíc. Já jsem byl pro dva týdny,“ řekl Henrik. „Hráči, jejichž dresy jsou nahoře, pro nás znamenali hodně. Bude velkou ctí být vedle nich.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.