bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po Millerovi si Lightning pojistili i McDonagha. S obráncem prodloužili o sedm let

2. července 2018, 11:51

Jiří Sameš

Koncem února letošního kalendářního roku byl Ryan McDonagh součástí největší výměny v rámci trade deadline, když se z New Yorku Rangers stěhoval do Tampy Bay Lightning. Hráč se zpočátku obával, jak do nového týmu zapadne, nakonec ale udělal velmi dobrý dojem. Lightning s ním totiž včera, 1. července, podepsali sedmiletou smlouvu na 47,25 milionů dolarů.

„Z prodloužení smlouvy jsem velmi nadšený. Je příjemné vědět, že budu součástí organizace Lightning následujících osm let,“ uvedl McDonagh na úvod svého prohlášení.

„Město, spoluhráči, fanoušci, všechno je tu na špičkové úrovni. Společně s rodinou jsem tak velmi rád, že budu v Tampě působit i nadále. Cílem bude samozřejmě získat pro klub druhý Stanley Cup.“

Zkušenému obránci začne běžet nově podepsaný sedmiletý kontrakt na 47,25 milionů dolarů (6,75 milionů dolarů ročně) až od sezony 2019/2020. V příštím roce si totiž ještě hokejista přijde podle smlouvy s Rangers na 4,7 milionů dolarů.

„Hráč pozná hned, jestli je pro tým užitečný a já myslím, že jsem k Lightning zapadl dobře. V šatně je tu navíc hned několik skvělých kluků, kteří udělají pro úspěch cokoliv. Jsou hladoví, navzájem se podporují. Je určitě zábava být součástí této party.“

McDonagh stihl odehrát za Lightning v uplynulé sezoně 14 zápasů, přičemž si připsal celkem tři kanadské body za dvě branky a asistenci. V play-off byl poté druhým nejvytěžovanějším hráčem týmu, hned po Victoru Hedmanovi.

„Moc se nám líbila jeho hra na obou stranách kluziště. Je vysoký, silný, dobře bruslí a navíc má hromadu zkušeností. Jeho příchod nás udělal lepším týmem,“ řekl Steve Yzerman, generální manažer Blesků.

Prodloužení smlouvy s McDonaghem prý bylo pro Yzermana prioritou. Devětadvacetiletému Američanovi bylo totiž ihned po příchodu řečeno, že zapadá do dlouhodobých plánů mužstva.

Lightning jinak nebyli v úvodní den volných přestupů příliš aktivní. Do týmu se sice snažili dostat hvězdného Johna Tavarese, nakonec ovšem posílili pouze o útočníka Kevina Lynche a obránce Camerona Gaunce. S oběma hokejisty podepsali roční dvoucestný kontrakt.

Yzerman ještě hodlá jednat o nové smlouvě se Slaterem Koekkoekem, Adamem Ernem a Cédricem Paquettem. Všem třem uvedeným předložil už dříve kvalifikační nabídku a k dispozici má pod platovým stropem zhruba 5 milionů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.