bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Po bráchovi se dostalo i na něj. Alexander Nylander si užil ovace v Buffalu

27. června 2016, 9:00

David Zlomek

První kolo draftu je vždycky velká show. Všichni, co sledují NHL, se dívají. Tisícovky lidí přímo v aréně, miliony u televizních obrazovek po celém světě. A na hráče samotné to všechno zanechá velký dojem, vždyť se jim plní dětské sny, jsou vybráni organizacemi nejlepší hokejové ligy světa. Nejinak to měl i Alexander Nylander, jehož si na osmém místě vybralo „domácí“ Buffalo.

Buffalo celou tuhle slávu hostilo, a tak když přišli zástupci Sabres na pódium a řekli, že si vybírají levé křídlo z Mississaugy z Ontario Hockey League Alexandera Nylandera, vyprodané hlediště First Niagara Center hlasitě tleskalo a řvalo. Jakmile mu zástupci místní organizace předali dres se jménem, stačilo mu jenom si ten moment vychutnávat a usmívat se na fotografy.

„Bylo to neuvěřitelné,“ usmíval se Nylander. „Nikdy jsem neslyšel hlasitější publikum, takže to pro mě byl opravdu velký moment. Sen se stal skutečností a je to prostě neuvěřitelné,“ těžko hledal slova.

Nylander mladší toto prostředí a atmosféru už znal. V roce 2014 byl totiž na draftu v Philadelphii s bratrem Williamem, jehož si vybralo Toronto, shodou náhod, také na osmém místě. Tentokrát se role prohodily, bratr se díval, jak na bráchu míří reflektory a sláva patří jemu.

„Bylo to celkem podobné, protože když jsem tam byl před dvěma lety, cítil jsem se, jako bych byl draftovaný já,“ řekl. „V pátek jsem byl ale trochu nervózní. Pak jsem sice nervy neměl, ale zase přišly, když se začalo vybírat na pátém místě a níž. Je to neuvěřitelný moment, užívám si každý okamžik,“ nekrotil nadšení.

Generální manažer Buffala Tim Murray označil Nylandera jako jednoho ze tří hráčů, kteří by mohli být k dispozici, až se Sabres dostanou ke své volbě. Očividně o Nylandera (možná někoho jiného) hodně stál, protože nevyslyšel ani jednu prosbu o výměnu svého výběru.

„Je to kompletní hokejista. Šikovnost, bruslení, nic mu nechybí,“ vychvaloval svou novou akvizici Murray. „Když Penguins vyhráli Stanley Cup, každý mluvil o jejich rychlosti a šikovnosti. U nás tomu není jinak. Myslím tím, že to je to, o co se tady poslední roky snažíme a pořád toho nemáme dost. Udělali jsme velký pokrok, ale teď jsme získali zrovna jeho, kterého považujeme jako hráče do prvních dvou útoků. Určitě figuruje v našich plánech.“

Murray to přesně vystihl. Nylander přicházejí do Sabres přesně v dobu, kdy je tam v plném proudu přestavba týmu, která se – kromě něj – bude točit okolo Jacka Eichela nebo Sama Reinharta. „Bude to neuvěřitelné. Dva skvělí hráči, úžasní hráči. Kdekoliv na ledě jste, tam vás najdou, udělají vás lepším hráčem, moc se na ně těším,“ řekl Nylander.

Nastává otázka, kde bude příští sezonu hrát. V Mississauge, kde jeho otec dělá asistenta trenéra, v loňské sezoně zaznamenal 75 bodů (28+47) v 57 zápasech. Háčkem ale je, že v Ontario Hockey League hrál díky hostování, jinak hraje ve Švédsku. Možností má mladý Švéd tolik, že se mu z nich bude točit hlava. Může se buď vrátit do Mississaugy, jít zpátky do Švédska, hrát na farmě, nebo rovnou za Sabres.

Alexander má v hlavě jasno, chce NHL, co nejrychleji to půjde. „V létě se budu snažit a makat co nejvíc, abych byl připraven na NHL a dostal se do prvního týmu. Byla by sranda jít tam hned první sezonu,“ nedává si malé cíle syn Michaela Nylandera. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.