bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Plekanec si zahraje proti svým, Eichel se vrací do sestavy a Tampa se utká s Bostonem

17. března 2018, 17:00

Jakub Hromada

Na přelomu sobotní noci a nedělního rána bude k vidění hned desítka zápasů. Program začíná netradičně již v 18 hodin, kde na ledě Sabres zkusí uhrát nějaké body Chicago. Vedení NHL myslelo na evropského diváka i v dalších duelech, před půlnocí začnou také utkání na Floridě a v Kalifornii. Komu by to nestačilo, může pokračovat další sedmizápasovou dávkou po odbití nového dne.

18:00 Buffalo Sabres – Chicago Blackhawks

Další várka zápasů začíná už v šest hodin večer, Buffalo hostí Blackhawks. Oba týmy se stále potýkají se zraněními svých opor, Šavlím chybí Okposem, hosté budou muset opět nasadit brankářskou rezervu, jelikož stále čekají na uzdravení Crawforda. Buffalu se do sestavy naopak vrátí Jack Eichel, americký mladík chyběl Sabres posledních patnáct zápasů.

Těžko hledat v tomto utkání favorita. Vždyť Sabres jsou nejhorším domácím týmem v lize, když z 35 zápasů v KeyBank Center dokázali dotáhnout do vítězného konce jen 10, naopak Chicago vyhrálo mimo svůj domov jen jedno z 11 posledních střetnutí.

19:00 Florida Panthers – Edmonton Oilers

Floridě se doma aktuálně daří, ale už uběhla dost dlouhá doba od posledního domácího vítězství nad Edmontonem. Naposledy se Panthers radovali 8. března 2002. Od té doby osmkrát prohráli z toho pětkrát až v prodloužení. Hned na úvodním buly zkříží své hole dva velikáni z poslední doby, Aleksander Barkov a Connor McDavid. Který z nich bude před spaním šťastnější?

21:00 Los Angeles Kings – New Jersey Devils

Do třetice všeho dobrého. Poslední sobotní utkání podle středoevropského času nabídne Staples Center, kde se střetnou Kings a Devils. Pro oba celky je tento zápas veledůležitý, oba totiž zuby nehty drží postupové pozice do play-off. Ďáblové to měli skvěle rozjeté, ale vzestup zkušených týmů z Washingtonu a Pittsburghu nestačili zachytit. Podobně to měli ale i v Los Angeles, kde se sérií proher dostali až pod osmičku zaručující play-off.

00:00 Carolina Hurricanes – Philadelphia Flyers

Znovuzrozený vítěz Calder Cupu z roku 2013 v brankovišti Flyers vytáhl klub z největších problémů, když přišel o dvojici Elliott – Neuvirth. Nicméně fanoušci pensylvánského klubu nemůžou být spokojení. Z čela Metropolitní divize rychle spadl až na pozici divoké karty. Carolina, jakožto aktuálně první nepostupující, nedokázala toto zaváhání využit a ani ona si s formou netyká.

00:00 Columbus Blue Jackets – Ottawa Senators

To Columbus ano. Z deseti zápasů osm vyhrál a ukázal, jak se bojuje o postup. A možná takto by vypadala pro Modrokabátníky i loňská sezóna nebýt sedmnáctizápasového zázraku. Naopak jeho soupeře čelní příčky nezajímají. Největší starosti kanadského klubu panují nad podpisem Erika Karlssona a draftem. Tři výhry v řadě ale můžou tým vybičovat k lepším výkonům.

00:00 Tampa Bay Lightning – Boston Bruins

Šlágr a nejlepší zápas kola se má odehrát na floridském poloostrově, kam přijeli bostonští Medvědi. Těmto dvěma týmům snad letos nic nechybí. Mají týmového ducha, mají střelce, mají obranu i skvělé brankáře. Boston ale potřebuje zvítězit, jestli se ještě chce poprat o celkové vítězství Východní konference a vyhnout se tak nepříjemné sérii s Torontem.

00:00 Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens

Naopak českého fanouška bude asi nejvíce zajímat duel Toronta s Montrealem. Tomáš Plekanec si totiž poprvé od výměny zahraje proti svému bývalému zaměstnavateli. V dresu Toronta ale zatím stále čeká na svůj první kanadský bod, v osmém zápase má o motivaci postaráno. Oba týmy trápí různá poranění, na straně domácích je to Andersen, Komarov či Matthews, Montrealu chybí Price, Weber nebo Pacioretty.

1:00 St. Louis Blues – New York Rangers      

Oba svými kroky při trade deadline jakoby odpískali snahu o účast ve vyřazovací části. St. Louis vyměnilo do Winnipegu Paula Stastnyho, Rangers hned několik svých opor a vše vygradovalo veřejným dopisem fanouškům. Přitom oba týmy ještě měli šanci, Bluesmani ji dokonce stále teoreticky živí, ale psychika hráčů zřejmě nebude na pozitivní vlně.

2:00 Arizona Coyotes – Minnesota Wild

Zatímco se Ariozna probrala z úplné tragédie, Minnesota stále nemá jistou účast v play-off. Odstup na Winnipeg je pořád stejný, avšak od zklamání ji dělí pouhé tři body. Proti Coyotes se ale trápí, letos se střetli již dvakrát a vždy z toho byla porážka. Jednou dokonce ztratila před svým publikem tříbrankové vedení a padla v prodloužení.

3:00 Vancouver Canucks – San Jose Sharks

V současné době asi nenajdeme jakýkoli příspěvek na facebooku o Vancouveru, pod kterým by nebyl komentář „#roadtodahlin“. Ano, takový je aktuální cíl snad všech fanoušků kanadského klubu. V noci se navíc utkají se San Josem, v jehož řadách úřaduje rozjetá posila Evander Kane, jenž smetl čtyřmi góly Calgary. Uvidíme, jak si poradí s Kosatkami, které nepoznali radost z výhry v posledních pěti utkáních. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.