bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Plekanec, Mrázek, Pavelec a další Češi bez smlouvy

1. července 2018, 16:15

Adam Bagar

První červencové dny jsou v NHL tradičně ve znamení zajímavých nákupů a stěhování, nejlepší hokejová soutěž světa v neděli v 18 hodin SELČ otevře trh s volnými hráči a o nových působištích či kontraktech se bude rozhodovat také u řady českých hokejistů.

Smlouva skončila i legendárnímu Jaromíru Jágrovi, který se na konci ledna přesunul z Calgary do Kladna. Šestačtyřicetiletý útočník už ale s velkou pravděpodobností nerozšíří úctyhodnou porci 1941 zápasů ve slavné soutěži, rozhodl se pokračovat ve WSM Lize.

Dvouletý kontrakt na dvanáct milionů dolarů skončil Tomáši Plekancovi, jenž po dlouholetém působení v Montrealu dohrál uplynulou sezonu v Torontu. Zkušený centr sehrál v dlouhodobé části už 998 utkání a magickou tisícovku by rád překonal v dresu Canadiens.

Strašně moc bych se chtěl vrátit do Montrealu, hlásí Plekanec

"Jak už jsem řekl dřív, strašně moc bych se chtěl vrátit do Montrealu. Je to moje priorita. Je to můj domov. Probírali jsme tuhle variantu, když jsem byl v únoru vyměněný," přiznal pro TSN Radio Montreal 690 už dříve Plekanec.

Podle TSN se s Montreal už dohodl a po otevření trhu s volnými hráči obě strany oficiálně potvrdí roční smlouvu. Platové podmínky zatím známy nejsou, český útočník ale podle všeho musel ze svých nároků o poznání ubrat.

Slevit bude muset nejspíš i gólman Petr Mrázek, jenž si za předchozí dva ročníky vydělal osm milionů dolarů. Šestadvacetiletý brankář se v únoru stěhoval z Detroitu do Philadelphie, ale ta s ním nepočítá. Nepředložila mu kvalifikační nabídku na nový kontrakt.

Té se nedočkal ani vytáhlý obránce Andrej Šustr, který během uplynulé sezony v Tampě Bay vypadl ze sestavy. Sedmadvacetiletému hokejistovi skončila roční smlouva za 1,95 milionu dolarů, nyní by v nejlepší hokejové lize mohl vůbec poprvé změnit dres.

Čerstvý vítěz Stanley Cupu Michal Kempný v pátek podepsal nový čtyřletý kontrakt na deset milionů dolarů, zato jeho spoluhráč Jakub Jeřábek je mezi nechráněnými volnými hráči. Po premiérové sezoně v NHL, kterou začal v Montrealu, je tak zatím v nejistotě.

Když nevyjde NHL? Pavelec by skončil, Polák hrál extraligu

Roční smlouvy vypršely také obránci Romanu Polákovi z Toronta, útočníkovi Aleši Hemskému z Montrealu a brankáři Ondřeji Pavelcovi z New York Rangers. Třicetiletý gólman dál touží po NHL, ale pokud by se to nepovedlo, potom je připraven ukončit kariéru.

Prioritou o dva roky staršího Romana Poláka je také NHL. Obránce, který loni v říjnu podepsal s Maple Leafs smlouvu na 1,1 milionu dolarů, by rád rozšířil svou porci celkových 746 utkání v soutěži. Když se to nepodaří, vrátí se do extraligy. Do Vítkovic, či Třince.

Operace kyčle, potom otřes mozku. Hemský je v těžké pozici

Čtyřiatřicetiletý Aleš Hemský je po konci kontraktu na milion dolarů v těžké pozici. V minulé sezoně sehrál vinou otřesu mozku pouhých sedm duelů, ve kterých vyšel bodově naprázdno. Už v předchozí sezoně navíc kvůli operaci kyčle stihl v Dallasu jen 15 utkání.

Další české borce pak jako chráněné volné hráče čeká jednání o podmínkách další spolupráce se stávajícími kluby. V takové situaci jsou Tomáš Hertl ze San Jose, Dmitrij Jaškin ze St. Louis, Ondřej Kaše z Anaheimu, Tomáš Nosek z Vegas a David Rittich z Calgary.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.