bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Plekanec by se v noci mohl poprvé podívat do sestavy Montrealu

13. října 2018, 15:00

Martin Zíta

Český útočník Tomáš Plekanec se zřejmě v noci na neděli dočká prvního startu v letošní sezoně NHL. Centr Montrealu vynechal všechna dosavadní utkání, ale na posledním tréninku nastoupil ve středu čtvrté formace. Canadiens v noci čeká souboj s Pittsburghem. Pro Plekance by to byl zápas číslo 999.

Trenér Habs Claude Julien přes Plekancovo zařazení do čtvrtého útoku na pátečním tréninku start zkušeného Čecha nepotvrdil. Julien ale jedním dechem dodal, že Montreal trápí úspěšnost na vhazování. Právě Plekanec by v tomto ohledu mohl mužstvu vytáhnout trn z paty.
 
Plekanec v úvodu nové sezony čeká na jubilejní tisící zápas v NHL. Aktuálně je na čísle 998. Podle některých zámořských médií za jeho absencí v sestavě na začátku ročníku stálo i to, aby zápasové kulatiny završil na domácím ledě. Habs příští dvě klání skutečně hrají na domácím ledě, zda tato skutečnost ale nějakou roli reálně hrála, lze nyní jen spekulovat.
 
Pětatřicetiletému Plekancovi nechybělo mnoho, aby všechna svá utkání zvládl v jednom dresu. Jeho působení u montrealských Canadiens ale přece jen přerušil trejd do Toronta. Ihned v létě ale český útočník zamířil zpět do frankofónní metropole. V 998 zápasech Plekanec zvládl vstřelit 232 branek a celkem nasbírat 607 bodů. Hranici 1000 utkání v NHL by měl pokořit jako jedenáctý Čech v historii soutěže. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.