bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Plameny na lovu. Potřebujeme obránce, ví Treliving a vyhlíží trejd

14. srpna 2019, 14:00

Tomáš Zatloukal

Stačí okamžik a generální manažer má o práci postaráno. Ukázkový příklad? Brad Treliving měl poskládanou defenzívu calgarských Flames a mohl se kasat, že vypadá tuze dobře. Jenže pak se dozvěděl nemilou zprávu, finský talent Juuso Välimäki si natrhl přední zkřížený vaz a poraněné koleno ho připraví o zásadní část příští sezony. Trelivingova reakce je pochopitelná.

"Jsou to strašné zprávy," reagoval Treliving, když se k němu donesly zvěsti o Välimäkiho zranění. "Je to hrozná situace pro Jussa i nepříjemná záležitost pro náš klub," dodal.

A začal vymýšlet, jak z čerstvé svízele ven. 

Vraťme se ale nejprve o pár dnů zpět. Do doby, kdy Välimäki ničím nelimitován poctivě dřel a chystal se na svou druhou sezonu v NHL.

Calgarský plán byl jasný.

Välimäki, šestnáctka draftu 2017, měl dál nabírat cenné zkušenosti, chystalo se mu místo ve třetím obranném páru Plamenů a solidní porce minut na ledě.

Treliving nejspíše plánoval, že šestka zadáků bude vypadat následovně: kapitán Mark Giordano bude pokračovat s T.J. Brodiem, Noaha Hanifina doplní Travis Hamonic a třetí pár utvoří Välimäki s Rasmusem Anderssonem.

Jenže koho postavit po bok Anderssona, když si Välimäki o víkendu natrhl vaz v pravém kolenu a čeká ho chirurgický zákrok?

Treliving by mohl sáhnout po Oliveru Kylingtonovi a vše vyřešit z vlastních zdrojů. Bez příchodu posily. Jenže tato varianta se respektovanému GM příliš nezamlouvala. A tak na rovinu přiznal, že vyhlíží trejd.

Chce se porozhlédnout po NHL, najít obchodní partnera a dohodnout se na výměně. Cílem je přivést schopného zadáka, v ideálním případě s levým držením hole, dobrou rozehrávkou a slušným bruslením. Tedy někoho, kdo by adekvátně Välimäkiho nahradil.

 Pokud si Treliving s nikým neplácne, calgarský trenér Bill Peters patrně vsadí na již zmíněného Kylingtona. Dvaadvacetiletý Švéd v minulé sezoně zvládl za Flames 38 startů, připsal si osm bodů a vyloženě nepropadal.

Trelivingovi by zbývala ještě jedna možnost a tou by byl podpis hráče se statusem UFA. Zajímavý by mohl být návrat Diona Phaneufa do jeho osudového klubu, bez smlouvy zůstávají i další ostřílení borci Niklas Kronwall či Andrew MacDonald.

Pokud by někdo z nich byl ochotný přistoupit na skromný plat, Treliving by takovou posilu vměstnal pod platový strop i s novým kontraktem pro Matthewa Tkachuka.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.