bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pittsburgh slavil 25. výročí Stanley Cupu. Jágr oslavu zmeškal

5. prosince 2016, 13:30

Jiří Lacina

A důvod se prý dal pochopit, píše server nhl.com. Zatímco Jágrovi bývalí spoluhráči se v sobotu rádi sešli u příležitosti pětadvacátého výročí vítězství ve Stanley Cupu, český hokejový veterán chyběl.

Jelikož Pittsburgh patří do první významné vlny rozšíření NHL, kdy se klasická šestka rozrostla na dvanáct klubů (1967), je tenhle rok pro něj i další pětku týmů unikátní. Po sezóně zde oslaví padesát let v lize. Další možnost k oslavě dalo v městě oceli výročí prvního vítězství ve Stanley Cupu. Od slavného roku 1991 uplynulo letos čtvrtstoletí.

Velké party se bohužel nemohlo zúčastnit několik lidí. Mezi nimi i Jaromír Jágr, které v letech 1991 a 92 pomohl Penguins ke dvěma Stanley Cupům 37 body (14+23) ve 45 zápasech. Omluvenku měl dostatečnou, v sobotu hrál totiž s Floridou v Ottawě (2:0 pro domácí).

Penguins si nachystali připomínku svého velkého triumfu před sobotní utkání Pittsburghu s Detroitem jako součást oslav padesátého výročí založení klubu. Ve městě byli samozřejmě zklamaní z Jágrovy absence, důvod byl ale shledán jako dostatečný.

„Kde je Jágr?“ ptal se na twitteru Tristan Fitzpatrick.

„Hraje hokej,“ zněla odpověď z klubu.

Český hokejista nebyl jediným nezúčastněným ze slavného týmu. Pracovní povinnosti nedovolily dorazit také Ronu Francisovi (generální manažer Caroliny Hurricanes), Ulfu Samuelssonovi (trenér Charlotte Checkers) a Joe Mullenovi (asistent trenéra ve Philadelphii).

Pouze čtyřiačtyřicetiletý Kladeňák, jenž strávil v Pittsburghu jedenáct sezón (1990-2001), však událost zmeškal z důvodu, že stále aktivně hraje hokej. Navíc na té nejvyšší úrovni.

Dvacet pět let je dlouhá doba. Nejvíc sezón odehráli v NHL Chris Chelios (26) a Gordie Howe, který k 26 ročníkům v nejslavnější lize přidal ještě šest sezón v konkurenční World Hockey Association. Když přičteme Jágrovi i dva roky (16-18 let) před vstupem do NHL v A týmu Kladna a působení v KHL, hraje tenhle hokejový nezmar letos svou 29. profesionální sezónu v kariéře.

Není ale všem dnům konec. Server nhl.com připomíná, že za dalších pětadvacet let bude padesáté výročí. A to už by Jágr snad k dispozici být mohl…

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.