bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pittsburgh měnil s Los Angeles, jeden za jednoho

15. listopadu 2018, 14:35

Jiří Sameš

Ve středu, 14. listopadu, se Pittsburgh Penguins a Los Angeles Kings domluvili na výměně jeden za jednoho. Tučňáci díky ní do mužstva získali útočníka Tannera Pearsona, Králové zase útočníka Carla Hagelina.

Není to tak dávno, co generální manažer Penguins Jim Rutherford vyjadřoval nespokojenost s výkony svého týmu. Pens totiž v době od 30. října do 7. listopadu zaznamenali pět proher v řadě za sebou. Černou sérii sice ukončili minulou neděli, kdy porazili doma Arizonu Coyotes 4:0. Následně ale v noci z pondělí na úterý prohráli na ledě New Jersey Devils 2:4.

Rutherford před časem hovořil o případných změnách v týmu a své slovo také dodržel. O výměně se mimochodem zmínil už ve středu ráno severoamerického času na tiskové konferenci, která se konala na počest jeho prodloužení smlouvy v Pittsburghu do sezony 2021/2022.

Informovali jsme vás: Výměna mezi Pittsburghem a Los Angeles? Stěhovat se mohou Sprong a Pearson, předpovídá Dreger

O výměně mezi Penguins a Kings se veřejnost dozvěděla jen necelou hodinu po skončení zmiňované tiskové konference.

„Potřebovali jsme v týmu udělat nějakou změnu,“ řekl k výměně Rutherford.

„Tohle může začátek i dalších změn. Uvidíme, jak to půjde. Způsob, jakým jsme směřovali v první části sezony, ale nebyl dobrý. Změna musela přijít,“ doplnil.

Za příchod Tannera Pearsona Tučňáci museli obětovat Carla Hagelina.

„Vůči Carlovi se cítím špatně. Je velmi oblíbený, osobně ho mám moc rád. Byl součástí našeho vítězného týmu v roce 2016 i v roce 2017. V tuto chvíli ale byla změna nezbytná,“ pokračoval ještě Rutherford.

Hagelin v Pittsburghu strávil přes tři roky. V jeho dresu odehrál 195 zápasů, přičemž zaznamenal za 27 gólů a 56 asistencí celkem 83 kanadských bodů. V play-off přidal dalších 48 zápasů a celkem 21 kanadských bodů.

Se svými výkony v letošní sezoně pochopitelně nebyli spokojeni ani v Los Angeles. Kings se totiž už nějakou dobu pohybují na posledním, 31. místě National Hockey League. K lepším výsledkům jim navíc nepomohla ani výměna trenéra.

Čtěte také: Musel jsem do týmu vnést novou energii, vysvětlil Blake změnu na postu trenéra

Celek z Pacifické divize se tak rozhodl k výměně Pearsona. Ten se letos ofenzivně hodně trápil, když si v 17 zápasech připsal za jednu asistenci celkem pouze jeden kanadský bod.

„Nacházíme se v situaci, se kterou rozhodně nemůžeme být spokojení. Právě proto jsme se také k této výměně rozhodli,“ řekl Rob Blake, generální manažer Kings.

Pearson působil v Los Angeles od začátku své kariéry, kterou mimochodem zahájil v roce 2013. Za Kings nastoupil do 325 zápasů, v nichž zaznamenal za 69 gólů a 75 asistencí celkem 144 kanadských bodů. S týmem se zároveň mohl radovat po sezoně 2013/2014 ze zisku Stanley Cupu.

Co se smluv týče, Hagelinovi skončí po letošní sezoně čtyřletý kontrakt na celkem 16 milionů dolarů. Pearson podepsal 9. května 2017 s Kings čtyřletou smlouvu na celkem 15 milionů dolarů.

Mezi Penguins a Kings se sice neodehrála žádná velká výměna. Oba týmy však potřebovali rychle udělat nějakou změnu. Kterému hokejistovi se nyní bude vést v novém působišti lépe?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.