bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Adler: u ottawských Senátorů zuří dívčí válka

14. června 2018, 6:06

Petr Adler

Cpala se Melinda Karlssonová, manželka kapitána Ottawa Senators Erika, prášky proti bolestem, ačkoliv byla těhotná? Způsobila tím vlastně smrt svého nenarozeného dítěte? Je do toho něco přítelkyni útočníka Ottawa Senators Mikea Hoffmana Monice Carykové? A je vůbec pravda, že to byla právě zmíněná Monika kdo otravoval zmíněnou Melindu tak moc, že to paní Karlssonové stálo za návštěvu u smírčí soudkyně Louise Logueové se žádostí, aby to slečně Carykové zakázala? A co se vůbec děje v kabině mužstva, které se posledních několik let zmítá jako třtina ve větru se klátící?

Jak sdělila reportérka listu Ottawa Citizen Shaamini Yogaretnam v odpovědi na e-mailový dotaz, co se těch léčiv týče, šlo o nepodložené tvrzení, které se rozšířilo z bezejmenného zdroje.

Melinda Karlssonová, rozená Currey, tvrdí ve své žádosti o ochranu před kamarádkou spoluhráče svého manžela, že jí Monika Caryková obtěžovala už od loňského listopadu. Žádost dále uvádí, že Monika Caryková manželům Karlssonovym vyhrožovala.

Jak zjistila reportérka Yogaretnam, městská policie také vyšetřuje obvinění z trestního obtěžování (criminal harassment) a pronásledování (stalking). Nařízení z úřadu smírčího soudce nezmiňuje žádné další podmínky. Slečna Caryková je ještě neobdržela. Slečna Caryková také dosud nebyla obžalována (a žaloba je něco jiného než obvinění: ta totiž musí obsahovat alespoň nějaký důkaz).

Takže zatím jde o tvrzení proti tvrzení.

Mike Hoffman (i jeho zákonní zástupci) samozřejmě popírají, že by se dělo něco trestného, nebo dokonce trestuhodného.

Oč vlastně jde

Manželé Karlssonovi v listopadu 2017 radostně oznámili, že očekávají syna, kterému dali předem jméno Axel Michael.

Dítě se 19. března 2018 narodilo mrtvé.

Melinda Karlssonová odpřisáhla v soudních dokladech, že “Monika Caryková pronesla několikrát, že si přeje, aby se mé dítě narodilo mrtvé.”

Současně prý obviněná (pořád ještě ne obžalovaná) měla tvrdit, že “si přeje, abych byla mrtvá i já, a že by někdo měl zničit nohy mého manžela a tak mu ukončit karieru.”

Podle všech úkazů, vědělo vedení Senators, včetně generálního manažera Pierra Doriona, že se děje něco podivného přinejmenším už před koncem sezony.

Ostatně, jak napsala paní Karlssonová, “Monika Caryková o mém profesionalismu zveřejnila (na sociálních sítích) více než tisíc záporných a urážlivých sdělení.”

Melinda Karlssonová, Erikova druhá manželka (s první, jménem Theresa, vydržel být ženat od roku 2012 do roku 2013) je odbornicí ve výzkumu trhu (marketing), vystudovala na Carleton University v Ottawě (s vyznamenáním) komunikace a psychologii.

Podle svého vlastního životaspisu, zveřejněného na internetové síti LinkedIn, vystudovala Monika Caryková na Wilfrid Laurier University v ontarijském Waterloo. V roce 2014 tam získala bakalářský titul z kriminologie. Pochází z Kitcheneru v Ontariu, stejně jako její chlapec. Chodí spolu deset let. Slečna Caryková vystřídala řadu povolání, ani jedno v oboru, který vystudovala, včetně kariéry vedoucí obchodu Abercrombie & Fitch, což je krámek, kde mladí mezi 21 až 34 roky života utrácí (většinou peníze svých rodičů) za drahé oblečení, které vypadá jako hadry z druhé ruky, získané v laciné tržnici. V současnosti je zástupkyní cestovní kanceláře Pro Travel Network.

Hoffman ovšem tvrdí, že to je lumpárna někoho třetího, neboť on ví na 150 procent, že jeho snoubenka by se nikdy nesnížila k čemukoliv takovému.

Naopak,ohlasil Hoffman, on i jeho snoubenka jsou ostře proti šikanování, včetně zastrašování na internetu (cyberbullying).

Lhostejno, kdo za tím byl, ale Karlsson sám se cítil být nucen se osočit na neznámého přispěvatele, který komentoval jeho článek o smrti jeho syna tvrzením, že Melinda Karlssonová se přecpává prášky proti bolestem.

Přes deset tisíc čtenářů tehdy vyjádřilo Karlssonovým soustrast. Pouze @sandydandy45 měl za nezbytné napsat doslova: “Lituji to dítě, ale nemělo naději, když Melinda do sebe háže den co den léky proti bolestem.”

Karlsson tenkrát odpověděl během několika minut: “Co si to dovolujete? Vytváříte si falešné účty, a kupujete si (počítačové) nabourané (hacked) účty, jen abyste už dlouhé měsíce obtěžoval jak mně, tak mojí manželku, ale tady jste poklesl i pod svoji vlastní úroveň. Jste nechutný.”

Není známo, kdo je @sandydandy45, ale jeho účet už není v provozu. Stejně tak není známo, kdo je uživatel sítě Twitter pod značkou @petersonmegan51. Tato osoba zase zneužila debaty o zastrašování, aby vypálila na Melindu Karlssonovou pár sprostých urážek. I tento účet už není v provozu.

Kdo to mohl být?

Mike Hoffman řekl, že on i jeho snoubenka naopak stojí na straně Karlssonových. Ano, vědí, že někdo zneužívá jména Moniky Carykové, ale on i jeho děvče naopak Karlssonovy obdivují, dodal Hoffman.

Nikdo nemá ponětí, co se bude dít dál. Ví se přesně, kde bude slečna Monika Caryková bydlet od června do srpna (v ontarijském Waterloo, tvrdí soudní spis), od září do dubna (tedy během sezony NHL) bude bydlet v domě v McKellar Parku, který patří Hoffmanovi.

Pakliže ovšem bude Hoffman pořád ještě členem Senators. Ne, že by rovnou žádal o výměnu, řekl Hoffmanův zástupce Robert Hooper, ale v posezónním rozhovoru s generálním manažerem Pierrem Dorionem se zmínil, že kdyby k ní mělo dojít, nebude proti.

Ironií osudu je, že i Karlsson se možná bude stěhovat: jeden z nejlepších obránců NHL, navíc neomezeně volný hráč, si možná pro novou smlouvu řekne o částku, kterou majitel mužstva Eugene Melnyk odmítne spolknout. Vztahy mezi Karlssonem a Melnykem nejsou právě nejpřátelštější, dokonce se psalo, že Karlsson by neměl nic proti tomu, kdyby Senators patřili někomu jinému (komisař Gary Bettman popřel jakékoliv řeči o prodeji, a tím je vlastně potvrdil).

A teď nad snoubenkou jednoho ze střelců mužstva visí paragraf 108 kanadského trestního zákona. Bude-li částí rozhodnutí soudu, že Monika Caryková se nesmí přiblížit Melindě Karlssonové na míli, bude zajímavé vidět, jak to bude mužstvo řešit, když obě budou sedět při zápasech na domácím ledě v hledišti, a po utkání si přijdou ke kabině vyzvednout své chlapy.

Hoffmanův zástupce Hooper byl znepokojen, že se o celé věci dozvěděl od novinářů. Tady ale je vysvětlení prosté: jde o osobní žádost Melindy Karlssonové, která obviňuje slečnu Moniku Carykovou. Tím pádem policajti neměli za nutné, hledat někde Mikea Hoffmana.

Toho se věc vlastně týká jen okrajově, a z vyjádření několika lidí, kteří znají pozadí celé věci, Hoffman s Karlssonem dodnes nemluvil o žádném napětí mezi dámami jejich srdcí.

Jak řekla reportérka listu Ottawa Citizen Shaamini Yogaretnam, napětí mezi těmi dvěma dvojicemi údajně není nic nového. Nové je pouze to, že Melinda Karlssonová řekla, že toho má dost a šla k soudu.

Pakliže dojde k soudnímu přelíčení, bude na Melindě Karlssonové, aby dokázala, že osobou, která ji urážela byla právě Monika Caryková. Obžalovaná nemusí totiž dokazovat vůbec nic. Tzv. tíha důkazu je na žalující straně.

A tím se dostáváme k otázce: mohl Melindu Karlssonovou obtěžovat někdo jiný? A rovnou také k odpovědi: mohl.

Nejrůznější šejdíři znají způsoby, jak tzv. unést telefonní čísla (phone number hijack), takže nejrůznějšími způsoby obtěžují mírumilovné obyvatelstvo, a ti, kteří mají na telefonech ukazatel, kdo volá, později zjišťují, že majitel čísla vůbec neví o tom, že někdo z jeho čísla nabízí nejrůznější zboží a tahá přitom z lidí rozumy o jejich soukromí.

Podobné to je s e-maily a dnes už vlastně se všemi internetovými sítěmi. Za bolestí Melindy Karlssonové tedy mohl být kdokoliv jiný, a teď, babo, raď.

Jisto je jen to, ze jestli Ottawa Senators něco nepotřebovali, byl to právě tento skandál.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.