bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Adler: kdo lhal? Údajná oběť Patricka Kanea, její matinka, nebo její právník?

25. září 2015, 6:41

Petr Adler

Někdo tady lhal, a to tak, že zatraceně: právník, který až do čtvrtečního večera zastupoval údajnou oběť hříšných svodů útočníka Chicago Blackhawks Patricka Kanea, v narychlo svolané tiskové konferenci oznámil, že odstupuje od případu.

Thomas Eoannou (na snímku) ve čtvrtek řekl, že má závažné důvody, proč nemůže věřit sdělení matky údajně oběti, která měla v úterý najít u dveří svého domu balík, který měl obsahovat důkazní materiál známý jako sada vyšetření po znásilnění (rape kit).

Na přímo položenou otázku, zda i nadále důvěřuje slečně, která obvinila slavného hokejistu, Eoannou odpověděl, že ano, že jde o dvě odlišné záležitosti: jednou je stížnost slečny ohledně znásilnění, druhou jsou okolnosti, za nichž se celá věc dostala k němu na stůl.

“Naše vyšetřování zjistilo, že ve věci oné obálky mohlo jít o jisté smyšlenky,” řekl Eoannou. Vysvětlil, že se zmíněným údajným dokladem zločinu (corpus delicti) navštívil úřad okresního žalobce, jehož vyšetřovatelé prozkoumali obálku, kterou přinesl a porovnávali ji s důkazními materiály, které mají v držení.

“Obálku mi přinesla do mé kanceláře matka mé zákaznice,” řekl právník Eoannou. “Vysvětlila mi, jak se k ní dostala, a po svém vlastním zkoumání jsem zjistil, že jejímu příběhu nemohu věřit.”

Nicméně, dodal Eoannou, tahle záležitost nemá nic společného s tím, “co se událo v noci, o níž jde (z 1. na 2. srpna). Nezdá se mi způsob, jakým jsem obdržel obálku. To má něco společného s někým jiným než je moje zákaznice.”

Ovšem, dnes už bývalá.

Kaneův právník Paul Cambria, který ve středu naznačoval, že jde o pokus znemožnit důkazní řízení někým, kdo ví, že nemá důkazy, které by usvědčily jeho zákazníka, ve čtvrtek vypálil ostrými z obou hlavní: “Tohle by už mělo skončit. Tohle smrdí ze všech stran.”

Eoannou ovšem řekl, že státní žalobce okresu Erie Frank Sedita během čtvrteční schůzky nepopíral, že nálepka na obálce, kterou mu přinesl, je skutečná. Seditovo vyšetřování se bude týkat způsobu, jakým se obálka dostala do Eoannouvých rukou.

Sedita ohlásil, že svolává tiskovou konferenci na páteční dopoledne (místního času, pozdní odpoledne pražského času).

“Ta obálka je pravá,” řekl Eoannou. “Je to skutečná obálka, používaná k uskladnění důkazního materiálu z tohoto případu, o tom není pochyby. Je třeba zjistit, co ta obálka obsahovala. Není pochyb o tom, že jde o násilně otevřenou obálku sloužící důkaznímu řízení. Má na sobě pravé číslo. Nezdá se mi způsob, jakým jsem ji obdržel a jak mi to bylo vysvětleno. Nevěřím, že by ten popis byl přesný.”

Eoannou původně tvrdil, že všechno nasvědčuje tomu, že tady někdo manipuloval s důkazními materiály. Ve čtvrtek ale řekl, že o důkazním materiálu nemá co říci.

Šéf okresních policejních služeb ale řekl, že “všechny důkazy,” které dodala místní policie města Hamburgu, kde mělo dojít k onomu zločinu, je “v pořádku, v původním balení, v rukách policejních služeb okresu Erie.”

Jak řekl Eoannou, za třicet let práce jako žalobce a prokurátor se ani jednou nesetkal s něčím podobným.

V tom se vzácně shodl s Kaneovým právníkem Cambriou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.