bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Petr Adler: Crosby obdaroval křiklouna v Madison Square Garden

4. ledna 2019, 4:33

Petr Adler

Sportovní fanoušci v New Yorku jsou známí svou otevřeností, někdy až krutou. Takže kapitán Pottsburgh Penguins Sidney Crosby tušil, že si vyslechne leccos, co o sobě možná neslyšel nikdy před tím, když usedal na trestnou lavici v Madison Square Garden. Jeho mužstvo nastoupilo proti New York Rangers.

Co se Crosby dozvěděl, předčilo jeho očekávání. Utkání byl totiž přítomen příznivec Rangers Nick Lipeika, který sedí pravidelně hned vedle trestné lavice pro hostující mužstvo a trestané soupeře zahrnuje spoustami řečí, vždy drzých a posměšných.

Tentokráte si Lipeika vysloužil svých pověstných 15 minut slávy.

Crosby dostal hned v první třetině dvě minuty za podražení (tripping), a Lipeika byl nadšen: tohle pro něj byl doslova vánoční dárek. Sice trochu opožděný, ale přece jen dárek.

A tak se Crosby o sobě dozvěděl, že měl být údajně zvolen třetím nejdrsnějším Kanaďanem, hned za zpěvačkami Celine Dionovou a Apríl Lavigneovou.

Crosby nepatří mezi nejčastější návštěvníky koše pro hříšníky (sin bin, jak se říká v kanadské hokejové řeči trestné lavici). Trest, o němž je řeč, byl v této sezóně teprve jeho desátým vyloučením.

Ovšem, Lipeika si z utahování z potrestaných hráčů soupeře udělal vědu. Jak později přiznal Gregovi Wyshynskému z americké ESPN, cestou na každé utkání se pečlivě chystá, aby věděl o soupeřích co nejvíce drbů, z nichž si může vybírat posměšky.

Wyshynskému se dostal do hledáčku tím, že Crosby po skončení zápasu přibruslil poblíž místu, kde seděl Lipeika, zamával na něj, fanoušek se naklonil k hrazení, a jeden z nejlepších současných hokejistů světa mu podal svoji hokejku. Lipeika zalapal po dechu údivem. Crosby mu ukázal, aby se podíval na čepel. A v tu chvíli Lipeika málem omdlel.

Na čepelí Crosbyho hokejky stálo (úhledným tiskacím písmem): DOBŘE JSTE CVRLIKAL. PŘÍŠTĚ NETLAČTE TOLIK NA PILU. A rozmáchlý podpis: S. Crosby, #87 (viz snímek pod titulkem, znaménkem # se označují číslice).

Na vysvětlenou: posměšným, někdy i provokujícím, výrokům, zvláště těm, které se dají slyšet na sportovištích, se říká v severoamerické angličtině cvrlikání (chirping).

Lipeika pak Wyshynskému řekl, že Crosby musel během kariéry slyšet tolik provokačních řečí jako snad nikdo jiný, takže on mu chtěl říci něco, co ještě v životě neslyšel. Crosby, uzavřel Lipeika svou úvahu, vyhrál všechno, co se dá vyhrát, a to je asi důvod, proč na něj všichni chtějí pokřikovat, potažmo ho provokovat (heckle him).

Penguins ten zápas vyhráli poměrem sedmi branek ku dvěma, a Crosby si připsal dva body: jeden za branku, druhý za nahrávku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.