bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Peters by měl zůstat u kormidla Hurricanes až do roku 2019

28. července 2016, 7:52

Jan Šlapáček

Padesátiletý zkušený kouč Bill Peters si prodlouží působení na lavičce Caroliny minimálně do roku 2019, když se s klubem dohodl na prodloužení spolupráce. Kanadský trenér v klubu působí od roku 2014 a zatím s ním na výraznější úspěch nedosáhl. Hurricanes totiž prochází přestavbou a nebezpeční budou právě v příštích letech.

V nejvyšších patrech klubu panuje v posledních hodinách velká spokojenost. Klub dokázal na své lavičce udržet úspěšného a respektive ještě mladého kouče. „Bill patří mezi nejtalentovanější trenéry v NHL," pochválil generální manažer Ron Francis svého vyvoleného. „Jsme opravdu rádi, že jsme ho dokázali udržet a že se stane hlavním strůjcem našeho růstu," dodal bývalý hokejista NHL.

Na lavičce Hurricanes strávil Peters minulé dva ročníky a ačkoliv neměl k ruce velmi silný tým, dokázal z něj pokaždé vymačkat maximum. Za tyhle dvě sezóny má bilanci 65 výher, 72 porážek a 27 porážek po normální hrací době. Nutno dodat, že to úplně marná čísla nejsou.

Za zmínku také rozhodně stojí Petersovy úspěchy s kanadskou reprezentací, kterou dovedl v roli hlavního trenéra na posledním mistrovství světa v Rusku ke zlatým medailím. Jako asistent trenéra se zúčastnil i turnaje v České republice o rok dříve, kde rovněž slavil zisk nejcennějšího kovu. Velké pocty se dočká Peters i nyní v září, kdy bude asistentem Mikea Babcocka na Světovém poháru v Torontu.

Hurikáni tedy mají na své lavičce muže, který se stává jedním z nejrespektovanějších trenérů v lize, a to by mohlo přinést kýžený úspěch již v příští sezóně. Carolina totiž dokázala svůj kádr vhodně posílit a měla by zabojovat o účast ve vyřazovacích bojích, v nichž chyběla sedmkrát za sebou. A hlavní roli by v tom měl hrát právě zkušený Bill Peters.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.