bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pět týmů, které by se nemusely dostat do play-off

3. srpna 2015, 16:30

David Zlomek

Zatímco experti, fanoušci i sázkové kanceláře už odhadují, jestli vyhrají chicagští Blackhawks další Stanley Cup, nebo jestli nejcennější hokejovou trofej světa získá konečně nějaký tým z Východní konference. Redaktor espn.com Scott Burnside, kterého bych tímto rád označil jako autora článku, se ale podíval na druhou stranu karty. Vybral pětici týmů, která sice v loňských vyřazovacích bojích byla, ale v sezoně příští se tam podle něj nepodívá.

1. Vancouver Canucks

Západní konference je každým rokem nabitější a nabitější, vždyť v minulé sezoně se do play-off nedostaly týmy, jakými jsou například Los Angeles Kings nebo Dallas Stars. Navíc i v posezonním období bylo „na Západě“ poměrně rušno. A poté, co Kosatky vypadly hned v prvním kole s Plameny z Calgary, to jen stěží vypadá, že Vancouver je týmem, který by měl vše ve svých rukách.

Jistě, generální manažer Jim Benning poslal do Pittsburghu útočníka Nicka Bonina a obránce Adama Clendeninga za velice užitečného Brandona Suttera, který je skvělým obousměrným centrem, ale bůhví, jak by se mu vedlo v druhém útoku, kde by se mnohem více soustředil na útočení. Lepších středních útočníků hrajících ve třetí lajně moc nenajdete.

Defenzivě bude chybět Kevin Bieksa, jenž byl vyměněn do Anaheimu. Celkově si myslím, že tahle soupiska prostě na Západě do play-off neprojde.

2. Ottawa Senators

Byl v základní části nějaký lepší týmový příběh než divoký běh Senators do play-off, který byl možná už pět minut po dvanácté? Mladé opory Mark Stone a Mike Hoffman daly dohromady 53 branek, tahle dvojka byla vynikající. A pak tam byl samozřejmě Andrew Hammond, který přišel z AHL a zachránil Senátorům sezonu.

A podepsal nový kontrakt, takže GM Bryan Murray vsadil na tandem Hammond – Craig Anderson. Zbylý muž z trojice, Robin Lehner, zakotvil u Šavlí v Buffalu. Co z toho vyplývá? Ottawský tým je velice mladý, je týmem budoucnosti. Ale co letos? Co když Hammond zazářil jen na konci základní části a Anderson bude pokračovat bojovat se zraněními? Jestli to tak bude, může se opakovat rok 2014, kdy se po dvou předchozích letech v play-off Senators v zmíněném roce do vyřazovací části nedostali.

3. Winnipeg Jets

Jets vnímáme v podstatě podobně jako Senators. Výjimkou je, že Jets nemají – kromě minulé sezony – žádnou zkušenost z bojů o Stanley Cup z předchozích let. Není pochyb, že generální manažer Kevin Cheveldayoff trpělivě a pečlivě staví rychlý, mladý a talentovaný tým, který má zářivou budoucnost. Letní období Jets bylo poměrně klidné, což znamená, že do sezony 2015/16 půjdou převážně s mladými a talentovanými hráči, kteří se tak budou moci dále rozvíjet.

Znamená to více od Jacoba Trouby, Adama Lowryho, Marka Scheifeleho a největšího prospekta Nikolaje Ehlerse. Jsou na tu výzvu připraveni? To se snad ani nedá odhadnout. Jestli se ale Jets budou vyhýbat zranění a v pravých chvílích jim zachytá gólman, tak by se dál přeci jenom mohli probojovat.

4. New York Islanders

Otázka, jak se říká, za všechny prachy: Myslíte si, že bojovná a těžká porážka v sedmém zápase prvního kola s Washingtonem je znakem budování týmu, nebo jenom nejsou připraveni na takový tlak. V roce 2013 prohráli s Penguins taktéž v prvním kole, v roce 2014 se do play-off ani nepodívali.

V minulém ročníku už ano, velkou zásluhu na tom měl určitě generální manažer Garth Snow, jenž před startem sezony do týmu přivedl Nicka Leddyho a Johnnyho Boychuka. V letošním posezonním období udělal ale málo pro to, aby svůj tým změnil. I přes dobrou sezonu 2014/15 Jaroslava Haláka se objevují otazníky, zda právě tento Slovák je takovým gólmanem, který by dovedl tým k Poháru – proti Caps chytal výborně, to ano.

Islanders mají velice slušný tým, je tu jedno velké ale. Metropolitní divize, v níž Ostrované jsou, bude neskutečně silná. Pittsburgh a Rangers jsou klasickými favority, dále je tu nesmírně posílený Washington, zlepšující se Columbus...

5. Detroit Red Wings

Tohle se ani nechce vyslovovat, co? Rudá křídla byla v play-off čtyřiadvacetkrát za sebou! Každá série ale jednou končí. Tomu se chce ale GM Ken Holland vyhnout. Přivedl žádaného volného agenta Mikea Greena a Brada Richardse, jenž se svými pětatřiceti lety připojuje k dalším veteránům v dresu Detroitu -  Johanu Franzenovi (35 let), Henriku Zetterbergovi (34 let) a Pavlu Dacjukovi (37 let).

Kolikrát už ale byl Detroit podceňovaný a svou sérii účastí v play-off prodloužil? Mnohokrát. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.