bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pět nejzajímavějších statistických údajů po prvním kole play off

25. dubna 2017, 11:00

David Jahoda

V letošní vyřazovací části NHL nás čeká ještě spousta napínavých soubojů, krásných gólů a úchvatných brankářských zákroků. První epizoda, tedy první kolo, už je ale minulostí. Čtyři vítězné zápasy se povedlo nasbírat Washingtonu, Pittsburghu, Ottawě, NY Rangers, Anaheimu, Edmontonu, St. Louis a Nashvillu. Web zámořské sportovní televizní stanice NBC Sports se rozhodl z prvního kola vypíchnout pět nejzajímavějších statistických údajů. Tady jsou.

97,60% úspěšnost Pekky Rinneho

Základní část finského brankáře ve službách Nashvillu zastihla v minulých letech už i v lepším světle (letos úspěšnost 91,80 %, průměr 2,42), v sérii proti Chicagu to byl ale znovu starý známý Pekka Rinne. Je pravdou, že přes konsolidovanou obranu Preds to Blackhawks měli dost složité, vysoký Fin se ale určitě nenudil. Během všech čtyř utkání série na něj šlo dohromady 126, za svá záda pustil puk jen třikrát! Ve dvou duelech vůbec neinkasoval, vyvaroval se chyb a byl velkým důvodem, proč Hawks neuhráli ani bod.

11 bodů Jevgenije Malkina

Pittsburgh v prvním kole přemohl překvapení sezony z Columbusu a výrazný podíl na tom měl útočník Jevgenij Malkin, který se do play off zapojil po téměř měsíční pauze zaviněné zraněním. Ruský hokejista v pěti duelech série zaznamenal 11 bodů za dvě branky a devět asistencí, díky čemuž je na čele produktivity play off. Považte, že v loňském tažení za Stanley Cupem zapsal Malkin ve 23 duelech 18 bodů. Jeho maximem ve vyřazovací části je 36 bodů v roce 2009, díky kterým si vysloužil Conn Smythe Trophy. 

Capitals a jejich 29,4% využití přesilovek 

Hned na úvod musíme zdůraznit, že počin Washingtonu v početních výhodách nebyl, co se procentuálního využití týče, tím nejlepším v prvním kole play off. Calgary, které proti Anaheimu neuhrálo ani zápas, využilo 37,5 % přesilovek, Pittsburgh proti Columbusu 33,3 %. Pro Washington však v neuvěřitelně vyrovnané sérii s Torontem znamenaly přesilovky daleko více. Pokud by Capitals neproměnili pět svých přesilových her, dál šlo možná mužstvo Maple Leafs. V početní výhodě se za Caps prosadili Alexandr Ovečkin (dvakrát), Justin Williams, T. J. Oshie a John Carlson. 

9 různých střelců Edmontonu 

Hráči Edmontonu Oilers jakoby v prvním kole play off proti loňskému finalistovi ze San Jose chtěli ukázat, že synonymem k jejich mužstvu není jen Connor McDavid. Ano, vítěz kanadského bodování ze základní části zaznamenal nejvíce bodů ze všech Olejářů (2+2), ovšem dost hlasitě o sobě dali vědět i další. Útočník Zack Kassian rozhodl utkání číslo dva a tři, v pátém střetnutí se o vítězství Oilers postaral v prodloužení David Desharnais a v šestém duelu zapsal rozdílovou trefu Anton Slepyšev. 

5 bodů Shea Theodorea

O tom, že je Shea Theodore talentovaným obráncem, není pochyb. Do NHL si ale zatím prokousává cestu poměrně malými krůčky. Změnit by se to mohlo po letošní vyřazovací části. Ve čtyřech utkáních proti Calgary zaznamenal pět bodů (2+3), mezi obránci je na tom lépe jen Erik Karlsson z Ottawy, který má na svém kontě však jen o bod navíc a k tomu na to potřeboval o dva zápasy víc. V základní části nasbíral Theodore za 34 zápasů devět bodů. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.