bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pět farmářů, kteří by ještě letos mohli vyniknout v NHL

4. března 2017, 11:00

Matěj Mayer

Uzávěrka přestupů je za námi, některé kluby s vidinou play-off posílily své soupisky o velká jména, jiné se rozhodly pouze rozšířit sestavu a zvýšit konkurenci. Ani mužstva, která posilovala minimálně, však není radno podceňovat. Může se totiž stát, že některý z nadějných mladíků bude z AHL povolán „nahoru“, a stane se překvapivým hrdinou vyřazovacích bojů. Novinář Jared Clinton z The Hockey News sestavil žebříček pěti hráčů, kterým by se letos mohlo podařit něco podobného, jako loni Mattu Murrayovi v dresu Pittsburghu Penguins.

Vladislav Kamenev – Nashville Predators

Predátoři jsou sice v Západní konferenci na šestém místě, ale play-off ještě rozhodně jisté nemají. Kádr má Nashville bezesporu kvalitní, pokud by však přišlo zranění, nebo bylo potřeba využít více šikovných ofenzivních hokejistů, je připraven naskočit Vladislav Kamenev. 20letý ruský forvard je nejproduktivnějším hráčem farmy v Milwaukee, kde v 53 utkáních nastřádal 39 bodů (14+25). Management Predators o něm dobře ví, vždyť už ho také dvakrát použil v NHL. Kamenev v těchto duelech ale větší prostor nedostal a bodově se neprosadil.

Nicklas Jensen – New York Rangers

Nicklas Jensen je o něco starší, brzy 24letý křídelní útočník, který vyzkoušel nejslavnější soutěž už ve čtyřech sezonách. Svůj potenciál, který měl tento 29. hráč na draftu 2011 skutečně veliký, však zatím nedokázal rozvinout. Možná se ale blýská na lepší časy. Rangers ho sice letos neúspěšně testovali v sedmi sezonních duelech, v nichž nebodoval, na farmě ale naplno využívá vysokého herního vytížení. Jeho 23 branek a celkově 40 bodů v 50 zápasech je příslibem, že dánský rychlík začíná naplňovat svůj potenciál alespoň na farmě. Dostane více příležitostí vyniknout i v NHL?

Daniel O’Regan – San Jose Sharks

Američan narozený v Berlíně je tuze zajímavým hráčem malého vzrůstu, jehož si Žraloci vybrali až v pátém kole draftu 2012. Daniel O’Regan se ale v univerzitní NCAA, kde hájil barvy prestižní bostonské univerzity, během pár let vyšvihl ve velice ceněného prospekta. V posledních dvou letech na vysoké škole sbíral více než bod na zápas a podobně se mu vede i v jeho první sezoně mezi profesionály. Na farmě v San Jose Barracuda je nejproduktivnějším hráčem silného družstva a na kontě má 45 bodů (16+29) ve 46 utkáních. Šikovný centr si NHL už v jednom zápase vyzkoušel a není pochyb o tom, že další šance na sebe nenechá dlouho čekat.

Jake Guentzel – Pittsburgh Penguins

Autor článku sám přiznává, že jeho zařazení do žebříčku je trochu podvádění. 22letý americký forvard Jake Guentzel se totiž do NHL už probojoval a díky 15 bodům (7+8) v 25 zápasech se dá říci, že se i slušně bodově prosazuje. Maličký, ale o to lépe bruslící hokejista, se v jistém smyslu podobá Conoru Shearymu, Bryanu Rustovi a Tomu Kuhnhacklovi. Stylem hry sice nejsou úplně totožní, ale jedná se o skupinu mladých hráčů, kteří vydatně pomohli Pittsburghu v úspěšné sezoně 2015–16. Všichni tři začali sezonu na farmě, ale postupně povýšili do prvního týmu, kde se stali jádrem a důležitou součástí mužstva. Půjde Guentzel v jejich stopách?

Jesse Puljujärvi – Edmonton Oilers

Jeden z největších talentů hokejového světa začal letošní ročník rovnou v NHL, ale když se finskému pravému křídlu skvěl po 28 mačích na kontě jediný střelecký zásah, putoval na farmu. Tam zatím vývoj Jesse Puljujärviho pokračuje, jak má. Urostlý forvard nakupil 16 bodů (7+9) ve 20 utkáních a vypadá to, že se mu vrátilo ztracené sebevědomí. V dresu Bakersfieldu Condors v AHL se také rozhodně nebál pálit na bránu – statistici mu evidují průměrně tři střely každý zápas – takže by Edmontonu mohlo stát za to, dát mu ještě letos druhou šanci v NHL.

Opomenutý Jakub Vrána

Český fanoušek by jistě v žebříčku rád viděl Jakuba Vránu, jenž si nezaslouží být opomíjen. Křídelní útočník Washingtonu Capitals se letos v AHL znovu slušně prosazuje a nyní byl už podruhé povolán do prvního mužstva. V posledním zápase se brankově prosadil a v NHL má na kontě ve 14 zápasech čtyři body (2+2). I on by se jistě mohl stát hráčem, který může pomoci svému týmu k úspěchu, pokud dostane větší příležitost.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.