bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pepeho syn válčí o NHL. Chce ji dobýt stejným stylem a v dresu Tryskáčů

5. července 2015, 10:00

Tomáš Zatloukal

Buď ho milujete, nebo nenávidíte. Legendární forvard Claude Lemieux vždy jasně rozděloval hokejovou komunitu na dva tábory, jednu polovinu si získával důležitými góly a řinčivými bodyčeky, ta druhá mu spílala za zákeřné fauly a otravné provokace. Ano, Lemieux byl prototypem hráče, kterým se dnes říká "pests", v českém překladu pak nejspíše "osiny". A jednou takovou se chce stát také jeho syn Brendan. Ten v pátek dorazil na nováčkovský kemp Jets a rovnou s Winnipegem podepsal tříletý kontrakt.

"Je to úžasný den," hlásil po podpisu devatenáctiletý junák, který se.ve winnipežské hale MTS IcePlex uvedl jako vynikající hráč pro přesilové hry. Jak? Stoupl si před branku a umně tečoval jeden kotouč za druhým. Právě taková role by mu jednou mohla u Tryskáčů patřit. Kdy to bude? Lemieux pravděpodobně odstartuje příští sezónu na farmě v Manitobě, hlavní kouč Keith McCambridge se na něj již hodně těší. "Je silný, skvěle bruslí." A od Losů zbývá do NHL již jen poslední krůček.

"Jsem rád, že mám podepsáno. V Buffalu jsme na smlouvě dlouho pracovali, ale nedopadlo to. Mám radost, že s Winnipegem se nám vše podařilo dotáhnout," těšilo Lemieuxe. Jeho nováčkovský dvoucestný kontrakt mu slibuje průměrnou gáži až ve výši 1,125 milionu dolarů, samozřejmě při splnění všech bonusů a hraní za "áčko". K tomu, aby co nejdříve prorazil, mu jistě pomůže přítomnost blízkých přátel (Marka Scheifelea a Chase De Lea) a také winnipežský odkaz Dale Hawerchuka.

Právě ikona původních Jets vedla denverského rodáka v OHL. "Vazby na Winnipeg mám pevné," přiznal Lemieux. Současní Tryskáči jej získali letos v únoru, když "upekli" trejd s buffalskými Šavlemi. GM Kevin Cheveldayoff tehdy poslal o dům dál Evandera Kanea se Zachem Bogosianem (a dalšími přívažky), protihodnotu tvořil kromě Tylera Myerse Drew Stafford nebo zrovna Lemieux. "Byl to pro mě šok, ale zároveň jsem cítil velké nadšení," popisoval "Pepe junior" svou první výměnu.

Ještě než v pátek připojil podpis pod vytouženou smlouvu, stihl v minulém týdnu odehrát charitativní golfový turnaj. Představil se na něm třeba také Frederik Andersen. I dánskému obrovi by mohl Lemieux jednou sázet góly, a to nejlépe v play-off, kde mají Jets anaheimským Kačerům co vracet. Podaří se mu naplnil odkaz svého otce? Rád by se o to pokusil. "Jsem hrdý na to, co můj otec dokázal a jakým je člověkem. Rád bych hrál stejně tvrdě a měl podobnou úspěšnost v play-off."

Odvážné cíle, že? Lemieux je klidně může naplnit, v OHL ukázal, že umí skloubit sílu a šikovnost. Pokud herně dál poroste, bude pro Winnipeg mocnou zbraní. Tamní fanoušci, na které je pořádně natěšený, si jej nepochybně oblíbí, zatímco soupeřovi příznivci budou na neúnavného raubíře chrlit nadávky. Právě takový osud mají osiny. Brad Marchand, Andrew Shaw a další by mohli vyprávět. "Chci se dostat lidem pod kůži," nebojí se své role. Claude se pod kůži již pár lidem dostal... (zde)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.