bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Penguins jsou ochotni vyměnit gólmana, půjde DeSmith nebo Jarry?

17. listopadu 2019, 5:54

Jiří Sameš

Pittsburgh Penguins jsou ochotni jít do výměny gólmana, proto už také naslouchají obchodním nabídkám ostatních týmů. O věci informoval uznávaný reportér Sportsnetu Chris Johnston.

Brankář Matt Murray má své místo pochopitelně jisté, jedná se zde tedy o osud náhradních brankářů Caseyho DeSmithe, Tristana Jarryho.

„Za předpokladu dobré nabídky, věřím, že by byli ochotni vyměnit jednoho z této dvojice gólmanů," řekl Johnston v sobotu, během pořadu Hockey Night in Canada, segmentu Saturday Headlines.

Zmínil přitom, že Toronto Maple Leafs aktuálně shánějí druhého gólmana a hodit by se jim mohl třeba zrovna Tristan Jarry. 

„Co dělá Jarryho tak atraktivním? Je mu teprve 24 let, měl skvělý vstup do sezony a pobírá pouze 675 tisíc dolarů, což je pro Toronto samozřejmě velmi dobré," zmínil Johnston.

Jarry, čtyřiadvacetiletý Kanaďan, odchytal v sezoně 2019-2020 zatím pět zápasů, přičemž v nich zapsal bilanci 2-3-0. Průměr obdržených branek má 1.99 a procentuální úspěšnost zákroků potom 93.8.

Do National Hockey League byl Penguins draftován v roce 2013 ve druhém kole, jako celkově 44. muž v pořadí.

V noci na neděli lapal mimochodem v domácím zápase Pittsburghu proti Maple Leafs (výhra Penguins 6:1), předvedl celkem 32 úspěšných zákroků.

Casey DeSmith, osmadvacetiletý Američan, je momentálně na farmě u Wilkes-Barre/Scranton Penguins (AHL). Dostal se sem začátkem října, přes listinu volných hráčů, a za dosavadních 12 zápasů zde zapsal bilanci 7-4-0.

Co se ještě zkušeností týče, Jarry odchytal v NHL k dnešnímu dni 34 zápasů, DeSmith 50 zápasů.

DeSmith dostával příležitost na postu náhradníka loni (hned 36 zápasů), v letošní sezoně se karta tak trochu obrací.

Penguins díky vysokému úspěchu nad Torontem zastavili "sérii" dvou proher. V tabulce Východní konference jsou potom aktuálně držitelem první divoké karty (bilance 11-7-2).

Příští duel sehrají v noci na středu, budou hostit divizního soupeře, New York Islanders.

Čtěte také:
Moment dne: Milník pro Stevena Stamkose, vstřelil svůj 400. gól v NHL
Bude Tyson Barrie vyměněn? Maple Leafs si vyslechli obchodní nabídky

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.