bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Penguins a nové tváře? Zakotvit u nich může třeba i Tomáš Tatar

25. ledna 2020, 18:26

Jiří Sameš

Je téměř jistotou, že Pittsburgh Penguins budou před Uzávěrkou přestupů NHL 2020 shánět posilu do ofenzivy. A možností mají tady hned několik, ulovit mohou třeba i slovenského útočníka Tomáše Tatara.

31. prosince Penguins oznámili, že útočník Jake Guentzel bude mimo hru až do konce základní části. Podstoupil totiž operaci pravého ramene.

Jedná se pro ně pochopitelně o obrovskou ztrátu, generální manažer týmu Jim Rutherford tedy musí na situaci nějak zareagovat.

Před několika dny se v zámoří objevily spekulace, že by Pittsburgh mohl přivést útočníka Jasona Zuckera, o kterého měl jinak zájem už v průběhu letní přestávky. Avšak to není zdaleka všechno.

Podle nejnovějších informací se bude (znovu) stěhovat Tomáš Tatar. Zakotvit přitom může právě u Penguins.

Tatar, devětadvacetiletý hokejista, letos nastupuje druhým rokem s Montreal Canadiens, k nimž byl vyměněn Vegas Golden Knights 9. září 2018. 

V sezoně 2019-2020 odehrál zatím 50 zápasů, přičemž v nich vstřelil 17 gólů a zapsal celkem 43 kanadských bodů. Útočí na kariérní maxima.

Canadiens se naopak nedaří a do play-off asi nepostoupí. 

Sice mají na svém kontě aktuálně dvě výhry po sobě a čtyři výhry z posledních pěti zápasů, avšak v tabulce Východní konference jsou až na dvanáctém místě (bilance 22-21-7).

Co se Pittsburghu týče, panuje přesvědčení, že ve hře je i útočník Tyler Toffoli. Na cestě pryč zase vypadá útočník Alex Galchenyuk, jenž se hodně trápí.

Penguins mají šest výher z posledních osmi zápasů, v tabulce Metropolitní divize jsou potom nyní na druhém místě (bilance 31-14-5).

Uzávěrka přestupů 2020 je na programu 24. února.

Čtěte také:
Duncan Keith by už mohl opustit Blackhawks. Povedou jeho kroky na Floridu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.