bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pecka pro Vítkovice? Polák se do zámoří zřejmě vracet nemusí

12. července 2020, 8:20

Jan Šimek

Rýsuje se dobrá zpráva pro Vítkovice. Zdá se, že by už od začátku sezony mohly počítat s pomocí zkušeného beka Romana Poláka. Ten totiž chybí na soupisce pro tréninkový kemp Stars a podle všeho se do Dallasu vracet nemusí.

Polák má sice v Dallasu platný kontrakt do konce sezony, nicméně v zámoří už pokračovat nehodlá. „Odpověď sám nevím. Jsem tam vázaný smlouvou, mám tam nějaké povinnosti a ty se musí splnit. Jestli se tam budu muset vracet, tak se vrátím a dohraju to. Potom nastoupím rovnou tady ve Vítkovicích,“ řekl Polák v půlce června, kdy ho jako výraznou posilu představily Vítkovice.

Teď se podle všeho zdá, že se ostřílený obránce do zámoří vracet skutečně nemusí. Na oficiálním webu Dallasu klub pouze konstatoval, že Polák plánuje hrát od následující sezony doma v Česku a nehodlá se vracet. „Stars toto rozhodnutí akceptují,“ píše se stroze.

„Nemůžeme nikoho nutit k návratu proti jeho vůli. Pokud si někdo přeje zůstat doma, je to jeho rozhodnutí. Romanův kontrakt po sezoně skončí, takže v tomto ohledu není žádný problém,“ řekl už dříve zámořským novinářům generální manažer Stars Jim Nill.

Ve Vítkovicích je pro ostříleného borce připravena tříletá smlouva, technicky vzato ji zbývá už jen podepsat. „Dohodli jsme se, že po splnění všech povinností, které Romanovi vyplývají z jeho dosud platného kontraktu v NHL, se stane hráčem Vítkovic,“ vysvětluje vítkovický sportovní ředitel Roman Šimíček.

Roman Polák není jediným hokejistou, který se nezapojí do opětovného rozjezdu zámořské soutěže. Vzhledem k obavám o zdraví své dvouleté dcerky se rozhodl nepokračovat zadák Calgary Travis Hamonic.

Hrát nebudou ani švýcarský bek Sven Bärtschi z Vancouveru, kanadští obránci Mike Green (Edmonton) a Karl Alzner (Montreal) i Američan Steven Kampfer (Boston). Hráči mohou účast v dohrávce přerušené sezony odmítnout, a to bez jakéhokoliv postihu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.