bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pavelski je pryč. Kdo v San Jose převezme roli kapitána?

7. července 2019, 17:15

Matěj Hodoval

S odchodem útočníka Joea Pavelskiho nepřišlo San Jose jen o muže, jenž nastřílel v uplynulé sezoně osmatřicet branek, ale také o muže, který zastával roli kapitána. Kdo po čtyřiatřicetiletém pravákovi převezme céčko?

Pavelski byl kapitánem Žraloků čtyři sezony, když ho v roce 2015 vybral na tuto pozici trenér Peter DeBoer.

Myslíme si, že máme obrovskou skupinu lídrů. Všichni se od Pavse naučili, jak zvládat některé situace. Každý bude v něčem odlišný, ale máme skupinu hráčů, kteří jsou podle mě vynikající,“ prohlásil generální manažer Doug Wilson.

Kapitán mužstva není pouze mentorem. Muž s „C“ na hrudi musí být schopen mluvit s médii, a to i v případech, kdy se týmu nedaří. Zkrátka potřebujete hráče, který je vůdce na ledě i mimo něj a nebojí se nést zodpovědnost za výkony.

Nejžhavějším kandidátem je bezesporu Logan Couture. Třicetiletý Kanaďan vstoupí do své jedenácté sezony v National Hockey League, po celou dobu navíc působí jen v tyrkysovém dresu. Couture je známý tím, že nemá nejmenší problém vystupovat před novináři a jeho odpovědi bývají opravdu upřímné bez zbytečných výmluv.

Rodáka z Ontaria i Sharks vybrali z celkově deváté pozice na draftu v roce 2007. Couture se pravidelně řadí mezi velmi produktivní hráče, což potvrdil také minulou sezonu, kdy se stal dokonce nejlepším střelcem vyřazovací části.

Další volbou pro Petera DeBoera může být Joe Thornton. Jumbo Joe již zkušenosti s touto pozicí má, když ji plnil jak v Bostonu (2002-2006), tak v San Jose (2010-2014). Čtyřicetiletý veterán však stále nemá smlouvu na příští rok.

Zapomenout se nesmí ani na Erika Karlssona. Švédského sympaťáka podepsali Žraloci na osm let, čímž z něj udělali nejen nejlépe placeného zadáka NHL, ale také jednu z tváří klubu na dlouhou dobu. Během působení v Ottawě navíc Karlsson byl kapitánem celé čtyři sezony.

Zajímavým kandidátem je také český útočník Tomáš Hertl. Odchovanec pražské Slavie se několikrát nechal slyšet, že by se rád stal lídrem mužstva.

Za zmínku stojí také obránci Marc-Edouard Vlasic s Brentem Burnsem, u nich je však pravděpodobnější role asistentů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.