bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pavelski doufá v setrvání v San Jose. Karlssonova manželka by ráda zpátky do Ottawy

6. června 2019, 15:30

Jiří Lacina

Do otevření trhu s volnými hráči už nechybí ani měsíc, on přesto zůstává v klidu. Joe Pavelski, jeden z nejvýznamnějších volných hráčů na soupisce San Jose Sharks, je stále bez smlouvy, nicméně pevně věří, že tato situace nebude trvat dlouho.

„Jsem optimistický, určité rozhovory mezi námi probíhají, tak snad se brzo všechno pohne kupředu,“ říká muž, jenž dělal poslední čtyři sezóny Žralokům kapitána. „Všechno se může změnit během chvilky. Zachovávám optimismus. Rozhodně to tady mám rád,“ dodal Joe Pavelski.

Právě mu vypršela pětiletá smlouva, která mu v roce 2013 zaručila 30 miliónů dolarů, to je 6 miliónů ročního příjmu. Čtyřiatřicetiletý útočník byl letos s 38 góly nejlepším střelcem mužstva, 64 bodů byl pátý nejlepší výsledek.

Ihned po vyřazení z play off ujistil Pavelski všechny fanoušky, že silně věří ve své setrvání v San Jose pro další roky. Ostatně jiný klub v NHL zatím nepoznal. San Jose ho v roce 2005 draftovalo, tady o rok později do slavné ligy vstoupil a letos zde dokončil třináctou sezónu.

„Podepsání Pavelskiho by měla být pro Sharks priorita číslo jedna,“ myslí si Jeremy Roenick, toho času analytik pro televizní společnosti NBC. „Je to jejich kapitán, srdce i duše týmu. Myslím, že to generální manažer Doug Wilson dobře ví.“

Kapitán Sharks byl tak trochu smolařem závěru sezóny, kdy ho stihlo několik zranění. V sedmém utkání série s Vegas utrpěl zranění hlavy. Úlevou aspoň mohlo být, že následná pětiminutová přesilovka přinesla Žralokům famózní obrat a setrvání v pohárových bojích. V pátém zápase série se St. Louis si poranil koleno. Absolvoval také operativní zákrok prstu.

Bilance devíti bodů za čtyři góly a pět asistencí ve třinácti odehraných duelech přesto nebyla špatná. „Hlava už je v pořádku, prst mě trochu zlobil, koleno mě pořád trochu pronásleduje,“ přiznal na nedávném golfovém turnaji.

Karlsson zpátky do Ottawy?

Pavelski je jedním ze sedmi hráčů Sharks, kteří budou mít 1. července status nechráněných volných agentů. Dalším velkým esem bez smlouvy je Erik Karlsson. List Ottawa Sun přinesl v úterý zajímavou zprávu, podle které by se švédský elitní zadák rád dočkal nabídky Senators. Proč? Jeho manželce (na snímku), která v Ottawě vyrostla a má zde příbuzné, se stýská po domově.

„Pokud Ottawa udělala Eriku Karlssonovi před jeho výměnou dlouhodobou, nákladnou nabídku, měla by to rychle zkusit znovu. Teď by možná mnohem víc naslouchal,“ píše doslova ottawský list. Zajímavě by údajně Karlssonově uchu zněla i nabídka Montrealu, který leží nedaleko.

Od Švédova rozhodnutí se mohou odvíjet další záležitosti v San Jose. Pokud by ho Sharks neudrželi, zbude jim mnohem víc peněz na ostatní hráče. Vedle sedmi volných borců bez omezení musí jednat také s Timo Meierem, Kevinem Labancem a Joakimem Ryanem, kteří jsou chráněnými volnými hráči.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.