bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Patová situace, Hawks nezvládají hru v oslabení. Všechno nám propadne do sítě, lamentuje Quenneville

26. října 2016, 11:00

Vojtěch Balon

Los Angeles Kings mají problém v brankovišti, New York Islanders na přesilovce, Arizona Coyotes v tom, že nesbírají body. Ani tradičně silné Chicago se v úvodu sezóny neobešlo bez nějakého neduhu. Hawks mají po sedmi zápasech na kontě stejný počet bodů a už nepůsobí tak dominantně jako dřív, svěřence Joela Quennevillea sráží dolů především hra v oslabení. V té má celek z Windy City ostrašující úspěšnost 46,1 %!

To znamená, že Blackhawks nebyli schopni ubránil ani polovinu oslabení. Naposledy proti Calgary inkasovali v početní nevýhodě dvakrát, a to byli Flames navíc za hru v přesilovkách předtím pořádně kritizováni. Do zápasu v United Center vstupovali s bilancí jednoho přesilovkového gólu z posledních pětadvaceti početních převah!

Na domácím ledě hráli Hawks v oslabení osmnáctkrát a inkasovali devětkrát, venku se jejich úspěšnost nepřehoupla ani přes 50 %, když z osmi oslabení ubránili Chicagští pouhé tři! To činí zcela neuvěřitelnou úspěšnost pouhých 37,5 %. „Vypadá to, že ať soupeři dělají cokoliv, všechno jim projde do branky. Pokaždé jinak,“ pravil očividně rozhořčený trenér Joel Quenneville.

Zkušený lodivod Hawks přitom posílá při oslabení na led především osvědčené borce, ale Keith, Hjalmarsson či Toews jeho důvěru nesplácejí. První dva jmenovaní byli na ledě už u devíti inkasovaných branek v oslabení, což je po sedmi odehraných zápasech setsakramentsky hodně. Jestřábům citelně chybí Michael Frolík, který před pár lety po boku Marcuse Krügera deptal hvězdy soupeřů. Po Krügerově boku na oslabení momentálně nastupuje mladík Tyler Motte, Quenneville ale očividně šlápl vedle.

Chicagským příliš nepomáhá ani brankářská jednička Corey Crawford, který se sice v posledních letech zbavil pověsti jediného slabého článku svého týmu, ale letos příliš jisté výkony nepodává. Z devíti šancí označených jako nebezpečné inkasoval v oslabení šest gólů, což ho řadí na samotné dno soutěže.

„Blackhawks jsou na oslabení příliš pasivní. Hráči soupeře se vůbec necítí pod tlakem, a tak mají prostor na spoustu střel a přihrávek,“ domnívá se novinář Adam Hess, který píše pro chicagský server Second City Hockey.

Faktem je, že hra v početních nevýhodách má lví podíl na průměrném startu Quennevilleovy party do sezóny. Na druhou stranu nebude kníratý kouč brzy muset lovit králíky z klobouku a neustále hledat nové muže na oslabení, co nevidět by se totiž měl uzdravit jeho specialista na oslabení Andrew Desjardins.

Další dobrou zprávou je, že o moc horší úspěšnost než 46,1 % už Chicago mít opravdu nemůže.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.