bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Pastrňák v karanténě! Český útočník chybí na trénincích Bruins

18. července 2020, 10:00

Matěj Hodoval

V rámci přípravy na restart National Hockey League se již rozběhly tréninkové kempy. Do Spojených států amerických se přesunuli i čeští hokejisté David Pastrňák a Ondřej Kaše, kteří se dokonce objevili i na ledě. Nyní však znovu nejsou trenérům k dispozici.

Ačkoliv letošní vyřazovací část bude ještě o něco nevyzpytatelnější než obvykle, jsou Medvědi z Bostonu považováni za jednoho z předních favoritů na zisk nejcennější trofeje. A to i díky Davidu Pastrňákovi.

Český klenot letos opět zazářil a posunul svůj limit ještě dál. Pastrňák nasbíral obdivuhodných 95 kanadských bodů, na což potřeboval jen sedmdesát startů. Se 48 vstřelenými góly navíc dosáhl na Maurice Richard Trophy, ocenění za nejlepšího střelce základní části vyhrál společně s Alexem Ovečkinem.

Havířovský rodák teď míří za tím vůbec největším snem – zvednout nad hlavu Stanley Cup. Jenže právě tenhle plán se může zkomplikovat. Čtyřiadvacetiletý křídelník se po návratu do zámoří sice stihl zapojit do jednoho tréninku, jenže na dalším již chyběl, stejně jako krajan Ondřej Kaše.

„Podle ligy jsou v tuto chvíli nepřipraveni se zúčastnit. Snad se to v blízké budoucnosti změní. Kdykoliv chybí hráč, kterého jsme očekávali plně připraveného, jsou to obavy pro celé mužstvo,“ sdělil trenér Bruse Cassidy.

Důvod absence? Pastrňákův agent J.P. Barry prozradil v rozhovoru pro The Athletic, že český forvard přišel do kontaktu s někým, kdo je nakažen koronavirem. Test samotného Pastrňáka vyšel negativně, nicméně karanténě se nevyhne.

Není známo, zda se české duo stihne připojit k Bruins ještě před odletem do Toronta, kde budou hráči Bostonu během vyřazovací části sídlit.

Kaše s Pastrňákem byli navíc fotografy na sociálních sítích přistiženi, že trénují na jiném kluzišti a socializují se v okolí North Endu v Bostonu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.